טורטייה ביתית

מצרכים נגישים, קערת עירבוב  (אפילו ללא מיקסר) הופכים את הכנת הטורטיות למשימה קלה. מסוג המתכונים שנכתבים ״ארוך״ אך בפועל הם קלים יותר להכנה מאשר מפורטים. ניתן להשתמש בטורטייה פרס או בתחתית סיר כבד לצורך רידוד הבצק – אני משתמשת במערוך לרידוד ועיצוב הטורטייה.

מכינים טורטייה ומוסיפים גם צ׳ילי קון קרנה ומטבל גווקאמולה ואתם מסודרים לארוחה כיפית וטעימה במיוחד (קישור למתכונים בהמשך)

המתכון לטורטייה התפרסם לראשונה באתר XNET

המתכון לצ׳ילי קון קרנה התפרסם גם בשבועון לאישה

המצרכים ל 12 טורטיות:

3 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית מלח

3 כפות שמן, קנולה (לא זית)

3/4 עד 1 כוס מים

אופן הכנה:

בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח מערבבים קלות

מוסיפים את 3 כפות השמן ואת המים מוזגים בהדרגה. משתמשים בין 3/4 לכוס מים (לא פחות מ 3/4 כוס)

לשים ביד תוך הוספת המים בהדרגה עד שמתקבל בצק, לשים כ 4-5 דק׳- לצורת כדור שמים בקערה ומכסים במגבת- נותנים לבצק לנוח 10 דק׳ כשהוא מכוסה במגבת מטבח. בשלב זה ייתכן והבצק לא יהיה במראה אחיד.

חוזרים לבצק וממשיכים בלישה קצרה (בשלב זה הבצק מתקבל אחיד ונוח לעבודה)

מחלקים את הבצק ל 12 חתיכות ומכדררים כל בצק לצורת עיגול

מכסים את הבצק במגבת ולוקחים כדור 1 (כל מהלך העבודה עם הבצק- הוא מכוסה במגבת)

עם כף היד, על משטח שיש נקי  וללא נייר אפייה משטחים את הכדור ומתחילים לרדד במערוך, בתנועות כלפי חוץ, כשמרימים את הבצק בכל פעם ומסובבים ליצירת עיגול דק ככל האפשר

(שימו לב: זה השלב שדורש מעט תרגול. הוא גם השלב במתכון ״שתופס את היד״ (לוקח זמן). ייתכן כי בפעמים הראשונות העיגול שיתקבל לא יהיה עגול ומושלם, בשלב זה ניתן להשתמש בגלגלת פיצה לעיצוב. לחילופין, אם ממש לא מרוצים מהתוצאה ניתן לעצב את הטורטייה מההתחלה)

שימו לב חשוב ליצור עיגול בקוטר המחבת שיש לכם- על מנת שלא יווצרו שוליים מסולסלים

מחממים מחבת (יבשה- ללא תוספת שמן) ומעבירים את הבצק המרודד למחבת עד שמופיעים סימני צריבה על צד אחד

הופכים בעזרת מלקחיים או תרבד שטוח את הטורטייה לצד שני לכחצי דקה-דקה

מעבירים לצלחת ומכסים במגבת

ממשיכים כך גם עם שאר הטורטיות ועורמים אחד על השני – עד להגשה

מכינים יחד עם צ׳ילי קון קרנה וגווקאמולה ויש לכם ארוחה טעימה וכיפית שאינה כרוכה באינסוף שעות במטבח.

ֿ

הצטרפו לדיון

  1. ניתן להקפיא חלק מהכמות?
    או שעדיף להכין פחות?

    תודה!

    1. ענת לבל Author says:

      היי,
      האמת היא שמעולם לא הקפאתי (נגמר הרבה לפני..) אבל לא צופה בעיה בהקפאה.
      מה שכן, אם נשאר ולא הקפאת, הטורטיות נהדרות כפיצה – טורטיה ביום שלמחרת
      לא ממליצה להכין פחות 🙂
      תודה!

  2. תודה ענת!!!
    אגב, יצא נהדר!

    1. ענת לבל Author says:

      כיף לשמוע, תודה!

  3. איזה שמן ניתן במקום קנולה?מחפשת תחליף בריא יותר

    1. ענת לבל Author says:

      היי רינה,
      ראשית סליחה על המענה המאוחר, התגובה שלך איכשהו לא הופיעה לי ורק כעת צצה.
      לשאלתך, צריך שמן שהטעם שלו יהיה נטרלי ולא משתלט ולכן שמן קנולה מתאים כאן. איזה שמנים את משתמשת ? אשמח אם תפרטי ואוכל להגיד לך מה לדעתי הכי מתאים.
      תודה ושנה טובה,
      ענת

  4. נראה טוב!
    האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
    אגב אני לרוב משתמשת בשמן זרעי ענבים במקום שמן קנולה

    1. ענת לבל Author says:

      תודה טלי, כן אפשר- מציעה לשלב בין הקמחים – ואם רק קמח כוסמין שימי לב אולי תצטרכי עוד קצת מים.
      נשמע טוב, אנסה בקרוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close