מקושקשת כרובית

מאת ענת לבל
2 בנובמבר 2014
מקושקשת כרובית

ֿאתם בטח שואלים את עצמכם שוב ושוב מה להכין לארוחת ערב. ?????

משהו חדש שאפשר ״לתקתק״ כי כבר נמאס לכם מהנוהל הרגיל של חביתה/ירקות/גבינה.

מ-ש-ע-מ-ם!

אפילו שהילדים לא יתנגדו ויעדיפו את הנוהל הקבוע- צריך לגוון. חשוב לגוון. חשוב לחשוף אותם לטעמים, מרקמים, צבעים באוכל וכו׳- כך אני חושבת ומנסה לעשות.  גם אם לא פעם בגלל הגיוון מועד ארוחת הערב מתעכב וכל הלו״ז שאח״כ (מישהו אמר גיוזה לארוחת ערב? פרטים באינסטוש)

אבל המקושקשת הזאת היא לא טרחה ולא גוזלת זמן רב. היא קלה להכנה ובאמצעותה מגניבים עוד מנת ירק לשולחן.

הקרדיט למתכון הולך לאמא שלי, שנהגה להכין את החביתה לי ולאחותי כשהיינו קטנות.

המתכון התפרסם לראשונה באתר xnet

המצרכים למנה 1:
1 ורבע כוס פרחי כרובית (מפורקים לפרחים קטנים )
2 ביצים
מלח
1-2 כף חלב
שמן לטיגון
קצח
אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח
כשהמים רותחים מוסיפים את פרחי הכרובית עד שמתרככים קלות 3-5 דק' (משאירים אותם נגיסים ולא מבשלים עד ריכוך מלא) מסננים
במקביל מחממים במחבת מעט שמן
מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים קלות עד שמופיעים סימני צריבה על גבי פרחי הכרובית (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן למחבת)
בקערה טורפים את הביצים עם החלב ומלח
ומוסיפים למחבת עם הכרובית, בוזקים קצח לפי הטעם ומבשלים את בלילת הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד (כף מעץ) ליצירת מקושקשת
מסירים מהאש ואוכלים מיד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close