הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

״גבינת״ שום שמיר ובצל


גבינת שום שמיר ובצל

בבית שבו גדלתי לא נהגו להכין מאכלים שהתבססו על גבינות, שמנת או חמאה. למעט גוש של גבינת פרמזן שמידי פעם אבי ז״ל היה מביא לאחר שקיבל משלוח מיוחד מחברים, או גביע גבינה לבנה, שאמי היתה נוהגת להוסיף לה צנונית מגורדת (אל תנסו את זה בבית!), גבינות לא תפסו מקום מרכזי בתפריט שלנו.  גם בחג השבועות, כאשר כולם חגגו עם שפע מאכלים חלביים, לזניות, קישים ועוגות גבינה מפוארות, אצלנו היו מאכלים אחרים נטולי לקטוז לחלוטין. כן, כשגילתי שכך בעצם חוגגים כולםםםם את שבועות הרגשתי שרימו אותי כל השנים וממש הכרחתי אותם לעבור לארוחות חג חלביות כמו כולם.

ומה כל ההקדמה הארוכה הזאת בעצם באה לספר?  אז זהו.. שהמתכון הזה הוא ״גבינה״ לא ממש גבינה (האם יתכן שגם אצלכם לא אוכלים גבינות?). ״ללכת בלי ולהרגיש עם״. את המרקם הגבינתי מקבלים מאגוזי קשיו. התוספת המשדרגת של הבצל, השום והשמיר מתקבלת מעלי שמיר טריים ושבבי בצל ושום מיובשים. שזה בעצם הפטנט של המתכון לטעמי. את הטיפ הזה קיבלתי מחברתי יעל, היא נוהגת להשתמש בשום מיובש לממרחי ה״גבינות״ שהיא עושה. הטעם פחות עוקצני ומתקבל ממרח טעים במיוחד. את השום/בצל המיובש ניתן למצוא בחנויות מתמחות, חניות תבלינים, ובתי טבע. אני משתמשת בשום ובצל מיובשים הנמצאים בתערובת תיבול לאורז קנויה (אני שולפת משם רק את הבצל והשום אקראית, ללא החמוציות).

המצרכים לצנצנת קטנה 170 ג׳ (וכמובן שניתן להכפיל כמויות):

1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים ולא ממולחים)

1-2 כפות עלי שמיר קצוצים (אני מאוד אוהבת ועל כן מוסיפה 2 כפות)

1 כף שום-בצל מיובש (פחות או יותר לפי הטעם. ניתן להשיג בחנויות תבלינים, חנויות טבע- אני כאמור שולפת  אקראית שום ובצל מיובשים מתערובת קנויה לתיבול אורז )

2 כפות מיץ לימון טרי

1-2 כפות שמן זית עדין

מלח

מים רותחים

אופן הכנה:

משרים את הקשיו במי ברז לכ 3 שעות. מסננים.

מעבירים למעבד מזון את אגוזי הקשיו ומוסיפים את השמיר, שום ובצל מיובשים, מיץ לימון, מלח, שמן זית ומעט מים רותחים

מרסקים במעבד מזון – מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים מעט מים וממשיכים עד שמתקבל מרקם חלק יחסית וסמיך הניתן למריחה (הגוון הירקרק מתקבל מהשמיר והשימוש בשמן זית)

( שימו לב- בהתחלה כשמרסקים התערובת שתתקבל תהייה פירורית- יש לרכז ולנקות את הדפנות, להוסיף עוד מעט מים ולהמשיך את פעולת מעבד המזון- עד למרקם הרצוי)

טועמים ומתקנים תיבול ושומרים בצנצת במקרר

אפשר למרוח בכריך  או להשתמש כמטבל לירקות טריים

בתאבון!

ואם התאהבתם בשימוש בקשיו ואתם רוצים לגוון- הכינו את מטבל אגוזי הקשיו האסייתי שאני מכינה לדפי האורז – לחצו על הקישור

גבינת שום שמיר ובצל

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

6 תגובות

  • הגב ענת 26 באוקטובר 2014 at 12:21

    תודה רבה, נשמע מצוין!
    בנוגע לבצל- הכוונה לבצל מטוגן? (שנמכר בחנות תבלינים)
    ולשום-מצאתי שום גבישי ופרוסות שום. למה הכוונה פה?

    • הגב anat_lobel 26 באוקטובר 2014 at 16:22

      היי ענת, אכן שבבי בצל מטוגן שנמכר בחנויות תבלינים ושבבי שום שגם ניתן למצוא בחנויות תבלינים
      או כמו שאני עושה שולפת מהתערובת לתיבול האורז
      תודה!
      ענת

      • הגב ענת 26 באוקטובר 2014 at 16:41

        לאיזה מהם התכוונת הפרוסות שום או השום גבישי? תודה

        • הגב anat_lobel 29 באוקטובר 2014 at 19:48

          איכשהו פיספסתי את השאלה הזאת- שום גבישי – שימי לפי הטעם

  • הגב תהילה 25 במאי 2016 at 9:33

    היי ענת,
    תודה על המתכון.
    אפשר להחליף את התיבול בבזיליקום ולהוסיף פיסטוק לקשיו?

    • הגב ענת לבל 26 במאי 2016 at 10:03

      היי תהילה, ניתן להחליף את התיבול בבזיליקום, עירית קצוצה גם תתאים. ואפשר בהחלט לשחק עם עוד עשבי תיבול שאוהבים.
      לגבי הפיסטוק אני פחות מתלהבת במקרה הזה (למרות שאני מאוד אוהבת) הרעיון לשמור על המראה הגבנתי של הממרח והפיסטוק נראה לי פחות מתאים. (אני גם לא יודעת כמה פיסטוק התכוונת להוסיף)
      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא
      ענת