עוגיות שומשום

מאת ענת לבל
2 באוקטובר 2014
עוגיות שומשום

עוגיות שומשום טעימות, קריספיות ופרווה (ללא חלב או חמאה) קלות להכנה ובלי להפעיל מיקסר. ממש עוגיות של הרגע האחרון לפני הצום, או כמה דקות לפני שאורחים מחליטים להפתיע (לא באמת! בעידן המתוקשר שאנחנו חיים בו, אין כבר כל כך הפתעות)

כל מה שצריך זה מספר חומרי גלם שבטח יש לכם במזווה, קערה ומזלג ולהפעיל את התנור.

את המתכון לעוגיות (ועוד מתכונים שווים נוספים) קיבלתי מסגולה, אשר נכנסה לחיינו כשהילדים היו קטנטנים.

החומרים ל 40 עוגיות (כמובן תלוי בגודל שתכינו)

1/2 1 כוס קמח תופח

1 כוס סוכר

5 כפות שמן

2 ביצים

1/2 1 כוס שומשום

קורט מלח

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערה עם מזלג מערבבים היטב את הקמח, סוכר, מלח, שמן, ביצים ושומשום. דואגים שכל הקמח יתערבב עם שאר המרכיבים. (בהתחלה הבצק יראה פירורי ועל כן בשלב זה, אפילו עם הידיים, אפשר לערבב שוב ואז מתקבל בצק דביק)

בידיים מעט משומנות (הבצק דביק) יוצרים כדורים קטנים. מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומשטחים בעדינות (יש לשטח אותם כשהן על התבנית)

אופים 10-12 דק׳  (תלוי בגודלן) עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט (בעיקר בשוליים), מצננים ושומרים בקופסה אטומה. (שימו לב ברגע שמוצאים אותן מהתנור המרקם של העוגיות עדיין רך, אך בהמשך יתקשו)

חתימה טובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close