הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט טופו ומלפפונים ברוטב ג׳ינג׳ר, שומשום ואצת נורי


לאחרונה הסלנג החדש בבית כולל את המילה ״טילים״.

״כיף טילים״, ״מהמם טילים״ ו״טעים טילים״.

מאיפה זה הגיע? (מהגן…) חושבים שיש קשר? (אני בספק…)

אז עם או בלי קשר לסלנג, הסלט הזה ״טעים טילים״

והעיתוי להכין ולשתף אותו כעת אינו מקרי

אחרי שבועות של אכילה רגשית שכללה בעיקר פחמימות ושוקולד  (ולא, אוכל לא מנחם!) הגוף זועק לאכול משהו קליל ובריא

סלט כזה שמתבסס על מלפפונים  (וגם טופו, אבוקדו ואצת נורי…פרטים בהמשך…) עם תקווה לחוות ״עונת מלפפונים״ כהלכתה: משעממת, שקטה ושגרתית…

את אצת הנורי (אתם יודעים, האצה שמכינים עמה סושי) מפוררים ומוסיפים לה שומשום קלוי ומעט מלח, ומפזרים מעל הסלט ממש בהגשה ורק בהגשה (שלא תתרכך לנו)

הירקות יחד עם הג׳ינג׳ר שברוטב, השומשום והאצה מתחברים היטב (אל תוותרו על האצה!) והופכים למעין סלט סושי שכזה – סלט ״טעים טילים״ שכזה (כן, אני יודעת, אם זה לא היה עצוב…זה היה מצחיק, אולי?)

בתקווה לימים שקטים, טובים, לעתות של הפסקת אש והלוואי שלום…אמן!

המתכון לקוח ממגזין Vegetarian ספט׳ 2011 עם שינויים קלים והתאמות למטבח שלי

החומרים ל 2-4 מנות:

1 חבילת טופו (300 ג׳), מסוננת מנוזלים

3 מלפפונים, חתוכים

1 אבוקדו בשל וחתוך לרצעות

3 בצלים ירוקים קצוצים

לרוטב:

1/3 כוס מיונז

1/4 כוס חומץ אורז

2-3 כפות שורש ג׳ינג׳ר טרי, מגורר (ללא הקליפה)

2 כפות שומשום קלוי

4 כפיות סויה

2-3 כפיות סוכר חום

לפיזור מעל הסלט והרוטב:

1 אצת נורי מפוררת (ניתן לגזור במספריים לקוביות קטנטנות)

2 כפות שומשום קלוי

1/4 כפית מלח

אופן הכנה:

מערבבים בקערית קטנה את חתיכות האצה, השומשום והמלח, מערבבים ומניחים בצד

מערבבים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון (או מערבבים היטב בצנצנת ) ומקררים עד לשימוש

חותכים את הטופו לקוביות ומניחים על צלחת הגשה לצד מלפפונים והאבוקדו

מפזרים מעל את הבצל הירוק ומפזרים את הרוטב מעל הירקות והטופו

בהגשה מפזרים, לפי הטעם, את חתיכות האצה והשומשום

הערה: ניתן לשדרג את הסלט עם נבטים או להוסיף ולפזר שבבי צ׳ילי מיובש

בתאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

2 תגובות

  • הגב חיה 12 באוגוסט 2014 at 23:12

    מאמצת !!!! לגמרי הסגנון שאני אוהבת
    מקווה לזמנים טובים יותר , ואה כן … הלאה הפחמימות :-))
    תודה

    • הגב anat_lobel 13 באוגוסט 2014 at 21:01

      נכון, הסלט הזה בהחלט הסגנון שלך :)
      אמן ויגיעו זמנים טובים במהרה!
      תודה יקירתי