סלט קינואה ותפוחים ברוטב סילאן

מאת ענת לבל
27 בספטמבר 2010

 

סלט קל להכנה ומרענן, עם טעם מתקתק שמחבר יחד רימונים, תפוחים ורוטב עם סילאן בקערה אחת.

מצרכים לסלט:

1 כוס קינואה

כפית מלח

מים לבישול הקינואה

1תפוח עץ גרנד סמית, חתוך לפלחים דקים

שליש חבילת עלי כוסברה קצוצים

3 כפות גדושות של גרגירי רימונים

רבע בצל סגול, קצוץ דק

חופן אגוזי מלך

 מצרכים לרוטב:

* 2 כפות סוכר חום בהיר

2 כפות סילאן – סירופ תמרים

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה

2 כפות מיץ לימון

אופן הכנת הרוטב:

מעבירים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ומעבדים. לחלופין, ניתן להעביר את כל המרכיבים לצנצנת, לכסות במכסה שאוטם היטב את הצנצנת (על מנת שהרוטב לא יתפזר לכל עבר) ולנער היטב.

* הערה: ניתן להוסיף את הסוכר בהדרגה ולפי הטעם.

 

אופן ההכנה הסלט:

הכנת הקינואה/ או איך מכינים קינואה?

במתכון הנוכחי מכינים קינואה כפי שמכינים פסטה.

ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקינואה לתוך הסיר ומנמיכים להבה.

מבשלים כ- 10 דק',  או עד שרואים שהקינואה מוכנה. משמע,  עד שנוצרת סביב זרעי הקינואה מעין "טבעת" לבנה. (כפי שתוכלו להבחין בתמונות).

בתום בישול הקינואה, מעבירים למסננת ומצננים.

הדגשים לבישול קינואה: לפחות בפעמים הראשונות שאתם מכינים קינואה, אני ממליצה לבדוק את היטב את מצב הזרעים במהלך הבישול ולחפש את סימן "הטבעת" סביבם. הכוונה היא שסביב הזרעים נוצרת מעין "טבעת" מודגשת המקיפה אותם.

הימנעו מלבשל את הקינואה יותר מידי היות שאז היא תופחת והופכת לעיסתית.

לאחר צינון הקינואה ניגשים להרכבת הסלט: מעבירים את הקינואה לקערת הגשה, מוספים את התפוחים, רימונים, עלי כוסברה ואגוזים.

מזליפים הרוטב מעל, מערבבים את הסלט ומגישים.

גיוון: ניתן להחליף את הכוסברה בעלי פטרוזליה ונענע.

הצטרפו לדיון

  1. יופי של מתכון ענתו'ש! מתכוונת לנסות ולדווח. המרכיבים שלו מאוד אהובים עלי.

    1. תודה יקרתי, מחכה לשמוע איך יצא…חג שמח!

  2. יאממממי

  3. ענת,

    אפשר גם להכין רוטב על בסיס חומץ בלסמי. אני אוהבת לצמצם אותו לפני שימוש ואז הוא יוצא סוף

    1. בהחלט!!! אפשר גם לגוון ולהשתמש ברכז רימונים.

  4. נראה מעולה! אפשר להחליף את גרגירי הרימון בחמוציות?

    1. anat_lobel says:

      בהחלט ניתן להחליף!
      מיכל, היות שאת מכינה לאירוע מראש, את התפוחים יש לחתוך להוסיף בסמוך להגשה על מנת שלא ישחירו (או קצת לפני ולפזר מעליהם מיץ לימון)

      1. מעולה, תודה על טיפ לגבי התפוחים… אני מקבלת ליווי צמוד… איזה כיף!!!!

  5. פינגבאק: Gene
  6. פינגבאק: clifton

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close