- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

סלט קינואה ותפוחים ברוטב סילאן


 

[1]

סלט קל להכנה ומרענן, עם טעם מתקתק שמחבר יחד רימונים, תפוחים ורוטב עם סילאן בקערה אחת.

מצרכים לסלט:

1 כוס קינואה

כפית מלח

מים לבישול הקינואה

1תפוח עץ גרנד סמית, חתוך לפלחים דקים

שליש חבילת עלי כוסברה קצוצים

3 כפות גדושות של גרגירי רימונים

רבע בצל סגול, קצוץ דק

חופן אגוזי מלך

 מצרכים לרוטב:

* 2 כפות סוכר חום בהיר

2 כפות סילאן – סירופ תמרים

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה

2 כפות מיץ לימון

אופן הכנת הרוטב:

מעבירים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ומעבדים. לחלופין, ניתן להעביר את כל המרכיבים לצנצנת, לכסות במכסה שאוטם היטב את הצנצנת (על מנת שהרוטב לא יתפזר לכל עבר) ולנער היטב.

* הערה: ניתן להוסיף את הסוכר בהדרגה ולפי הטעם.

  [2]

אופן ההכנה הסלט:

הכנת הקינואה/ או איך מכינים קינואה?

במתכון הנוכחי מכינים קינואה כפי שמכינים פסטה.

ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקינואה לתוך הסיר ומנמיכים להבה.

מבשלים כ- 10 דק',  או עד שרואים שהקינואה מוכנה. משמע,  עד שנוצרת סביב זרעי הקינואה מעין "טבעת" לבנה. (כפי שתוכלו להבחין בתמונות).

בתום בישול הקינואה, מעבירים למסננת ומצננים.

הדגשים לבישול קינואה: לפחות בפעמים הראשונות שאתם מכינים קינואה, אני ממליצה לבדוק את היטב את מצב הזרעים במהלך הבישול ולחפש את סימן "הטבעת" סביבם. הכוונה היא שסביב הזרעים נוצרת מעין "טבעת" מודגשת המקיפה אותם.

הימנעו מלבשל את הקינואה יותר מידי היות שאז היא תופחת והופכת לעיסתית.

לאחר צינון הקינואה ניגשים להרכבת הסלט: מעבירים את הקינואה לקערת הגשה, מוספים את התפוחים, רימונים, עלי כוסברה ואגוזים.

מזליפים הרוטב מעל, מערבבים את הסלט ומגישים.

[3]

גיוון: ניתן להחליף את הכוסברה בעלי פטרוזליה ונענע.