הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט קינואה ותפוחים ברוטב סילאן


 

סלט קל להכנה ומרענן, עם טעם מתקתק שמחבר יחד רימונים, תפוחים ורוטב עם סילאן בקערה אחת.

מצרכים לסלט:

1 כוס קינואה

כפית מלח

מים לבישול הקינואה

1תפוח עץ גרנד סמית, חתוך לפלחים דקים

שליש חבילת עלי כוסברה קצוצים

3 כפות גדושות של גרגירי רימונים

רבע בצל סגול, קצוץ דק

חופן אגוזי מלך

 מצרכים לרוטב:

* 2 כפות סוכר חום בהיר

2 כפות סילאן – סירופ תמרים

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה

2 כפות מיץ לימון

אופן הכנת הרוטב:

מעבירים את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ומעבדים. לחלופין, ניתן להעביר את כל המרכיבים לצנצנת, לכסות במכסה שאוטם היטב את הצנצנת (על מנת שהרוטב לא יתפזר לכל עבר) ולנער היטב.

* הערה: ניתן להוסיף את הסוכר בהדרגה ולפי הטעם.

 

אופן ההכנה הסלט:

הכנת הקינואה/ או איך מכינים קינואה?

במתכון הנוכחי מכינים קינואה כפי שמכינים פסטה.

ממלאים סיר במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו מכניסים את הקינואה לתוך הסיר ומנמיכים להבה.

מבשלים כ- 10 דק',  או עד שרואים שהקינואה מוכנה. משמע,  עד שנוצרת סביב זרעי הקינואה מעין "טבעת" לבנה. (כפי שתוכלו להבחין בתמונות).

בתום בישול הקינואה, מעבירים למסננת ומצננים.

הדגשים לבישול קינואה: לפחות בפעמים הראשונות שאתם מכינים קינואה, אני ממליצה לבדוק את היטב את מצב הזרעים במהלך הבישול ולחפש את סימן "הטבעת" סביבם. הכוונה היא שסביב הזרעים נוצרת מעין "טבעת" מודגשת המקיפה אותם.

הימנעו מלבשל את הקינואה יותר מידי היות שאז היא תופחת והופכת לעיסתית.

לאחר צינון הקינואה ניגשים להרכבת הסלט: מעבירים את הקינואה לקערת הגשה, מוספים את התפוחים, רימונים, עלי כוסברה ואגוזים.

מזליפים הרוטב מעל, מערבבים את הסלט ומגישים.

גיוון: ניתן להחליף את הכוסברה בעלי פטרוזליה ונענע.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

11 תגובות

  • הגב סיסי 28 בספטמבר 2010 at 15:09

    יופי של מתכון ענתו'ש! מתכוונת לנסות ולדווח. המרכיבים שלו מאוד אהובים עלי.

    • הגב anat_lobel 28 בספטמבר 2010 at 15:31

      תודה יקרתי, מחכה לשמוע איך יצא…חג שמח!

  • הגב קרן 3 באוקטובר 2010 at 8:45

    יאממממי

  • הגב שגית 28 בדצמבר 2010 at 13:30

    ענת,

    אפשר גם להכין רוטב על בסיס חומץ בלסמי. אני אוהבת לצמצם אותו לפני שימוש ואז הוא יוצא סוף

    • הגב anat_lobel 29 בדצמבר 2010 at 7:46

      בהחלט!!! אפשר גם לגוון ולהשתמש ברכז רימונים.

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 31 בדצמבר 2011 at 21:33

    […] עוד מתכון עם קינואה?  סלט קינואה ותפוחים ברוטב סילאן […]

  • הגב מיכל שטיינר 14 במאי 2012 at 11:02

    נראה מעולה! אפשר להחליף את גרגירי הרימון בחמוציות?

    • הגב anat_lobel 14 במאי 2012 at 18:08

      בהחלט ניתן להחליף!
      מיכל, היות שאת מכינה לאירוע מראש, את התפוחים יש לחתוך להוסיף בסמוך להגשה על מנת שלא ישחירו (או קצת לפני ולפזר מעליהם מיץ לימון)

      • הגב מיכל שטיינר 14 במאי 2012 at 20:04

        מעולה, תודה על טיפ לגבי התפוחים… אני מקבלת ליווי צמוד… איזה כיף!!!!

  • הגב Gene 24 בינואר 2015 at 19:33

    .

    ñïñ!!…

  • הגב clifton 24 בינואר 2015 at 20:08

    .

    áëàãîäàðñòâóþ….