ה- בראוניז הכי טובים

מאת ענת לבל
10 ביולי 2014

שוקולד.

סוכריות עדשים צבעוניות.

משהו קטן לשיפור האווירה ומצב הרוח.

מעט צבעוניות ומתיקות בימים טרופים אלה.

בתקווה שכוחותינו יחזרו בשלום ושהעורף ישאר חזק ואיתן

שהשקט והשגרה יחזרו לשכון במחזותינו במהרה!

אמן!!!

ובמעבר חד…או בעצם ״גם מתוקים הם סוג של נחמה…״

הבראוניז הכי טובים שהכנתי!! ואני מכינה אותם לא מעט… אגב, הם נקראים כך ״הבראוניז הכי טובים״ בספר הנהדר ״אני רוצה שוקולד״  של טריש דסיין, משם לקוח המתכון.

מה הופך אותם לכל כך טובים? השכבה העליונה שמתפרקת כשחותכים… וה״בפנוכו״ שהוא נימוח ומדוייק בטעם ובמרקם….

וההכנה? קלה. ברור קלה…

אגב, לבקשת הילדים אני מעדיפה לוותר על תוספת האגוזים המוצעת במתכון, ועל כן לא ציינתי את הכמויות (אם אתם בעניין, תכתבו בתגובות ואוסיף).

ל 12 – 16 בראוניז קטנים:

לתבנית בקוטר 20 על 20 (שימו לב לגודל התבנית- חשוב!)

225 ג׳ סוכר

120 ג׳ שוקולד מריר

90 ג׳ חמאה

2 ביצים טרופות

90 ג׳ קמח

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בבאן מרי  (ראו כאן הנחיות לבאן מרי ) ממיסים את החמאה והשוקולד יחד עד לתערובת אחידה והומוגנית. מצננים ומקררים מעט את התערובת (חשוב לצנן! ולא להוסיף מיד את הביצים)

מוסיפים את הביצים הטרופות ולאחר מכן את הסוכר ואת הקמח

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או תבנית משומנת במעט חמאה) ואופים כחצי שעה. עד שהחלק העליון פריך והפנים רך.

מצננים מעט לפני שחותכים ומגישים.

* שימו לב: סוכריות העדשים הצעת הגשה בלבד… ולא חלק מהמתכון  – להמתיק ולצבוע את הימים האלה… 🙂

הצטרפו לדיון

  1. אחד המתכוני בראוניס הכי קלים להכנה שנתקלתי בהם… מקווה שייצא מוצלח. אעדכן…

    1. אשמח לשמוע 🙂

  2. תודה על המתכון המקסים, רק בבקשה המרה לכוסות של כמות הקמח והסוכר. תודה (:

    1. היי דנה,
      הקמח=2/3 כוס
      הסוכר= כוס ו 1/8
      בהצלחה

להגיב על inbal לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close