מפרום תפוחי אדמה, כרובית וחצילים

מאת ענת לבל
27 ביוני 2014
מפרום

נכון, יש כבר בבלוג מתכונים למפרום….אך  הם קצת מפוזרים בבלוג (וביננו המתכון לכרובית מצולם ממש גרוע…) אז זו בהחלט הזדמנות להתחדש בפוסט למפרום.

וכן יש מעט הבדלים במתכון, הפעם יותר דומה למקור כפי שאמא שלי מכינה.

המתכון התפרסם במגזין ״דרך האוכל״ אוקטובר 2013, צילם אנטולי מיכאלו ונחשו מי דוגמנית הידיים …. 🙂 (רק לי זה מזכיר פרק בסיינפלד?)

אז יאללה לעבודה…

החומרים ל 6 מנות:

למלית:

500 ג׳ בשר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קצוץ דק

מלח, פלפל שחור

1/2-3/4 כפות בהרט (או קינמון)

1 ביצה

2-3 כפות פירורי לחם

לירקות:

כרובית קטנה שטופה היטב ומפורקת לפרחים גדולים

מים לחליטת הכרובית

מלח

2-3 תפוחי אדמה

1 חציל

לבלילה:

2 ביצים

1-2 כפות רסק עגבניות (לא חובה)

1-2 כפות מים

מלח

קמח לקימוח הקציצות

שמן לטיגון

לרוטב:

שמן לטיגון

1 בצל קצוץ דק

1 כף גדושה רסק עגבניות (או מה שנשאר מחבילת רסק קטנה, אחרי שהשתמשנו לבלילת הביצים)

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית בהרט

מלח, פלפל שחור

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 גזר קלוף וקצוץ גס

1 כוס מים+ מים לכיסוי

אופן הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המלית

הירקות

מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. חולטים את פרחי הכרובית למשך 2 דק׳, עד ריכוך קל. מסננים מהמים ומצננים.

חוצים כל פרח במרכזו אך לא עד הסוף (משאירים את הקצה מחובר)

פורסים את תפוח האדמה והחציל לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ. חוצים כל פרוסה לרוחב, אך לא עד הסוף (משאירים את הקצה מחובר)

את החלקים האחרים של הירקות הקטנים מידי למילוי שומרים להכנת הרוטב.

הקציצות:

ממלאים את הירקות בתערובת הבשר ומהדקים היטב

טורפים בקערה את מרכיבי הבלילה: הביצים, רסק העגבניות, המים והמלח. שמים את הקמח בקערה נפרדת.

טובלים את הקציצות בבלילת הביצים ואח״כ בקמח.

מחממים שמן לטיגון הקציצות במחבת עמוקה ומטגנים בזהירות את הקציצות משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לנייר סופג

הרוטב:

מחממים מעט שמן בסיר, שימו לב: הטיפ הוא להשתמש במעט שמן שבו טוגנו הקציצות לטיגון הירקות שברוטב (מה שמעניק הרבה טעם לרוטב- אז אל תוותרו…)

מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים וכוס מים ומערבבים.

מרפדים את תחתית הסיר בסלרי, הגזר וחתיכות תפוחי האדמה והחציל שנותרו מהכנת הקציצות. מביאים לרתיחה.

מסדרים את הקציצות בסיר בשכבה אחת ומוסיפים מים עד שהקציצות מכוסות מעט (אפילו רק בגובה הקציצות ולא יותר). מביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים וקציצות הבשר מוכנות.

מגישים חם מעל קוסקוס וחובה להגיש לצד סלט מסייר וצ׳ירשי.

ואם משהו לא ברור מציעה להסתכל בפוסט המפורט עם התמונות של המפרום (וגם אתם תמיד יוכלים לשאול בתגובות…)

בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close