- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

טארט שוקולד-בננה


[1]

טארט שוקולד בננה טבעוני ב 10 דקות הכנה

חברה טובה (ענתי המהממת!) נתנה לי אתגר שאני מרגישה שהצלחתי לעמוד בו בכבוד.

מה הכוונה בכבוד?

הטארט הזה עומד במבחן הטעם (מתיקות מאוזנת ולא מוגזמת- שזה מבחינתי חשוב), המראה וקלות ההכנה.

כל אלה לצד העובדה כי מדובר בטארט טבעוני (ללא ביצים וחלב) וגם ללא גלוטן (יכול להתאים לפסח) ומכיל רכיבים שנחשבים לבריאים. מה עוד אפשר לבקש?

אם יש לכם 10 דק׳ פנויות, וחשק למתוק גשו להכין.

המצרכים לתבנית טארט בקוטר 20 ס״מ

1 כוס שקדים

4 תמרי מג׳הול

1 כף סילאן

למילוי:

1 בננה

100 ג׳ שוקולד מריר 60%

100 מ״ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:

משרים את התמרים במעט מים רותחים לכ- 2 דק. מסירים את הקליפה ומוצאים את הגרעין

במעבד מזון מרסקים את השקדים עד שהופכים למרקם גרגירי דק

מוסיפים את התמרים וממשיכים את עיבוד המסה עד שהמרקם מעט מתגבש

מוסיפים את כף הסילאן וממשיכים בעיבוד כדקה- שתיים – עד שנוצר ״בצק״.

מוצאים ממעבד המזון ומהדקים את כל הבצק יחד ומשטיחים קלות

מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לשכבה אחידה כך שיתאים לגודל התבנית (20 ס״מ). אם אתם משתמשים בתבנית גדולה יותר שימו לב – המילוי לא יספיק והבצק יהיה דק מידי

מסירים את נייר האפייה העליון

והופכים את הבצק על התבנית ומסירים את נייר האפייה

מסדרים את הבצק יפה בתבנית, מהדקים את השוליים לדפנות הטארט ומסירים עודפים (מה שנשאר פשוט אוכלים- זה טעים!)

בבאן מרי ממיסים את השוקולד המריר עם קרם הקוקוס -טורפים היטב למסה אחידה, מצננים קלות

את הבננה פורסים לפרוסות בעובי אחיד ומסדרים על בצק הטארט בשכבה אחידה

שופכים מעל את גנאש השוקולד ומפזרים באופן אחיד על ידי הטיית התבנית, כך שיכסה את כל הבננות

[2]

מעבירים לקירור למשך לילה להתגבשות הגנאש * (ראו עדכונים)

שימו לב: ניתן להכין בתבנית טארט מתפרקת- ולהוציא את הטארט מהתבנית – אך להשאיר את הבסיס. לא ניתן להסיר את התחתית של התבנית- היות שהבצק הינו רך.

וכמובן יש לחתוך בעדינות- (שוב, הבצק רך)

אגב, אם רוצים ניתן לפזר קוקוס כמו בתמונה – לא חובה…

הערה: על מנת שהטארט יחתך יפה יותר ואחיד, אפשר לנסות להקפיא את הטארט לפני החיתוך (כשעתיים- שלוש לפני,כשהוא עטוף היטב, לפני החיתוך- שימו לב שהניילון הנצמד לא יצמד לגנאש ).

כמו כן, ניתן להכין טארטלטים אישיים בתבניות קטנות, ובכך להגיש במנות אישיות.

** ניתן לגזור נייר אפייה בקוטר תבנית הטארט המתפרקת ואז ניתן להוציא את הטארט עם נייר האפייה בזהירות לצלחת הגשה

בהצלחה!