- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

טארט טונה כפרי


[1]

טארט טונה כפרי

טארט טונה כפרי (קרוסטטה/ גאלט) עם שפע ירקות צלויים, ממרח עגבניות וטונה, יכול להתאים לארוחת ערב או כחלק מתפריט של  בראנץ או אירוח חגיגי. הטארט הכפרי אינו מחייב שימוש תבנית קיש ייעודית, ובכך בעצם חוסך שלב בהכנת הבצק הפריך. לטארט מראה כפרי משגע וצבעוני בזכות שפע הירקות. ניתן לגוון בירקות שתשמשו בהם להכנת הטארט (אם רוצים ניתן להוסיף גם גבינות ) ובכל זאת אני מציעה לא לוותר על עגבניות השרי, המעניקות רעננות לטארט וגם על הזיתים המעניקים מליחות. את הטארט אני מכינה בשילוב של קמח רגיל וקמח כוסמין, הנחשב לבריא והוא משדרג את טעם המאפה.

המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״ גיליון ינואר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג- אני.

המצרכים ל 4-6 מנות

לבצק:

½ כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח לבן

½ כפית מלח

100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

למלית:

1 קופסת טונה, מסוננת

1 קישוא, פרוס לרצועות

1 בצל סגול, פרוס לרצועות

1 פלפל, פרוס לרצועות

10 עגבניות שרי

10 זיתי קלמטה מגולענים

שמן זית

2 כפיות עלי טימין

2-3 כפות ממרח עגבניות לחות (מתכון בהמשך)

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

שומשום, קצח

אופן הכנה:

ירקות:

על מחבת פסים מעט משומנת צולים את הבצל, הקישואים והפלפלים עד שמתקבלים סימני צריבה והירקות מתרככים קלות. מעבירים את הירקות לקערה מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ועלי טימין ומערבבים קלות.

בצק:

1 מערבלים את הקמח, החמאה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית עד קבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים את הביצה לפירורים תוך כדי ערבול ומגבירים את המהירות רק עד שהתערובת מתאחדת לבצק (נזהרים מעיבוד יתר). אוספים ומאחדים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות. 3 מרדדים את הבצק מעל נייר אפייה. מניחים את הבצק עם נייר האפייה מעל תבנית אפייה.

במרכז הבצק מורחים שכבה של ממרח עגבניות, מסדרים מעל את הטונה המסוננת, מוסיפים את הירקות הצלויים, עגבניות השרי והזיתים במרכז הבצק. אוספים את שולי הבצק, מניחים ומהדקים מעל הירקות, כשחלק המרכזי נשאר חשוף.

בעזרת מברשת מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומפזרים שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 40 דק', עד שהבצק מוכן וזהוב.

ממרח עגבניות לחות:

½ 1 כוס עגבניות לחות (ללא שמן, להשיג ברשתות השיווק במקררים)

2 כפות צנוברים

1 שן שום

מלח

1 כף עלי טימין

1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:

מעבדים יחד את העגבניות המיובשות, הצנוברים, מלח, טימין, שום, עד קבלת ממרח אחיד. את השמן מזלפים בהדרגה.

[2]