הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

מרק בטטות בניחוח תפוז


לפני שנים שהייתי בלונדון עם חברה וטיילנו עד שתפס אותנו גשם זלעפות. היות שלא הצטיידנו במטריה (כי מי מעלה על דעתו שירד גשם..ועוד בלונדון?!…:) מיהרנו לתפוס מחסה במסעדה הראשונה שמצאנו. התיישבנו וקיבלנו תפריטים. כשעיינו בהם, חשכו עינינו, המחירים הרקיעו שחקים…..

היות שלא רצינו לצאת לחפש מקום אחר בגשם, חיפשנו מנה בעלת מחיר סביר (שלא לומר הכי זולה, כדי שיישאר כסף לשופינג..כמובן) ומצאנו מרק כתום שענה על הדרישות.

כשקיבלנו אותו וטעמנו, הבנו שהוא היה בדיוק מה שהיינו צריכות ועם ניחוח וטעם מפתיע של תפוז. אז הנה מרק כתום ליום חורפי שאוטוטו יבוא. שעון חורף, לא?

 המצרכים:

1 בצל חתוך לרבועים (אין צורך לקצוץ דק)

2 ענפי תימין

2 בטטות חתוכות לרבועים

1 תפוח אדמה חתוך לרבועים

2 גזרים חתוכים

2-3 כפות יין לבן

2 כפות שמן קנולה

מלח פלפל שחור לפי הטעם

כפית מוסקט טחון

מים או ציר ירקות* בכמות שתספיק לכסות את הירקות במרק

להגשה: גרידת קליפת תפוז  

 אופן ההכנה:

בסיר מתאים מטגנים בצל עד שהופך לשקוף

מוספים את 2 כפות היין הלבן

מוספים את המלח, פלפל ואגוז המוסקט ומערבבים בכף מעץ

מוספים את הירקות וממלאים מים או ציר ירקות עד לגובה הירקות

מניחים את עלי התימין בשלמותם מעל הירקות והמים

לאחר שהמים רותחים מנמיכים להבה ומבשלים עד לריכוך הירקות.

כשהירקות מתרככים סוגרים את האש ונותנים למרק להתקרר מעט לפני שמעבירים אותו למעבד מזון. לאחר שהצטנן טוחנים את הירקות יחד עם המים בהם בושלו בבלנדר ידני או במעבד מזון.

מחזירים את המרק לסיר ומחממים, טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוספים עוד מוסקט טחון, מלח וכף יין לבן (לפי טעמכם).

בהגשת המרק מפזרים מעל כל מנת מרק מעט גרידת תפוז.

מי שמעוניין בטעם דומיננטי של התפוז, מחמם את גרידת התפוז לפני ההגשה בסיר עם שאר ירקות המרק. אני ממליצה על השיטה הראשונה, בה מגישים את המרק עם גרידת התפוז, מה שמעניק רק רמיזה לתפוז. בנוסף, חשוב לציין כי המרק המתקבל הינו סמיך. אם תרצו לדללו יש להוסיף מים למרק, אני ממליצה לעשות זאת רק לאחר שטחנתם את המרק במעבד המזון.

גיוון: ניתן להגיש את המרק עם עלי כוסברה טריים קצוצים דק מה שמעניק שילוב מעניין בטעם ואף במראה.  

* רוצים פיתרון לארוחת ערב באמצע השבוע? הכינו כמות גדולה יותר מהמרק והקפיאו.

* למידע על ציר ירקות מהיר אנא ראו את הפוסט "הקפואים שלי"

 
 
 
מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על פאני בטל תגובה

5 תגובות

  • הגב פאני 25 בספטמבר 2010 at 21:05

    אני לא כל כך בעניין של מרקים – אבל אני אנסה כי עמי אוהב מאוד

    • הגב anat_lobel 27 בספטמבר 2010 at 12:03

      ספרי לי אם הוא אהב את המרק

  • הגב הלנה 27 בספטמבר 2010 at 9:46

    נשמע מתכון נפלא במיוחד למישהי כמוני שמתה על מרקים כתומים. הבעיה שאף אחד אחר חוץ ממני לא אוהב ואני נלאצת לאכול את כל הסיר לבדי…

    • הגב anat_lobel 27 בספטמבר 2010 at 11:58

      אם כך בשבילך האפשרות להכין ולחלק למנות ולהקפיא מהווה פתרון טוב. כך לא תצטרכי לאכול את כל הסיר במשך שבוע אחד ובמקום זה תוכלי להקפיא ולקחת לעבודה או לשמור לארוחת ערב באמצע השבוע.

  • הגב קרן 3 באוקטובר 2010 at 8:44

    מדהים…