הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

לביבות כרובית וקארי ירוק


לביבות כרובית וקארי ירוק

ישנם חומרי גלם שאני שמחה לאמץ למטבח ולמזווה שלי ולהופכם לדיירי קבע. כמו במקרה של מחית הקארי הירוק שאני משלבת בתבשילי קארי כמו שתוכלו לראות כאן וכאן. את מחית הקארי הירוק (אני מעדיפה את המחית של Taste of Asia) ניתן להשיג  בהרבה רשתות שיווק ובחנויות טבע (עדן טבע מרקט, טיב טעם ועוד). המחית מכילה בצלצלים, למון גראס, פלפל צ'ילי ירוק, שורש גלנגל, זרעי כוסברה, עלי קפיר ליים ועוד מרכיבים המעניקים לה את חריפותה.  באחת הפעמים החלטתי לחרוג מהשימוש הרגיל שלי במחית (בתבשילי קארי יחד עם קרם קוקוס) והוספתי ממנה כף גדושה ללביבות כרובית כמרכיב טעם עיקרי. התקבלו לביבות מפתיעות, טעימות ופקנטיות.

מרכיבים

כ-10 לביבות

1 כרובית קטנה (כ-650 גרם), מפורקת לפרחים

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

1 כף מחית קארי ירוק

2 בצלים ירוקים קצוצים – החלק הירוק בלבד

מעט שמן לטיגון

מלח

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את פרחי הכרובית 30-25 דקות, עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את הכרובית היטב מהמים ומועכים למחית. מעבירים את המחית למסננת ולוחצים עליה כדי להוציא ממנה מים עודפים (זה חשוב, כי לביבה רטובה מדי עלולה להתפרק).
  3. שמים את המחית בקערה ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, מחית הקארי, הבצל הירוק ומלח. מערבבים היטב. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת הידיים.
  4. מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה (הופכים בזהירות,כי ללביבות יש מרקם עדין).

טיפים

שוטפים היטב את הכרובית, מפרקים לפרחים ומשרים בקערה עם מים וכף חומץ ל 10 דק'.

כדאי להכין קודם לביבה אחת ולטעום אותה – כך תוכלו לתקן את התיבול של הבלילה, אם יש צורך.

במקרה של הלביבות האלה, אני מעדיפה לטגן אותן כאמור עם מעט שמן, אך אפשר גם לאפות אותן. מחממים תנור על 180 מעלות, מניחים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בעדינות במעט שמן. אופים כ-12 דקות, עד שהלביבות מזהיבות קלות. הופכים בזהירות ואופים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב.

המתכון התפרסם לראשונה באתר xnet

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על anat_lobel בטל תגובה

8 תגובות

  • הגב חיה 2 בינואר 2014 at 17:46

    קארי אני אוהבת מאד והשילוב עם הכרובית גאוני , מאמצת לגמרי.
    תודה
    חיה

    • הגב anat_lobel 4 בינואר 2014 at 8:10

      שמחה לשמוע שאהבת, תודה רבה יקירתי

  • הגב גיל 5 בינואר 2014 at 12:53

    נשמע מעולה!
    אני כבר בדרך לקנות כרובית :)

    • הגב anat_lobel 5 בינואר 2014 at 18:32

      גיל, איזה כיף…תודה :)

  • הגב D 13 בינואר 2014 at 21:10

    האם ניתן להשתמש באבקת קארי במקום במחית קארי?

    • הגב anat_lobel 13 בינואר 2014 at 21:20

      בעקרון אפשר להחליף (כתבלין משהו כמו חצי כפית), אבל חשוב להדגיש כי הטעם של מחית הקארי שונה מאוד מאבקת הקארי וכך החרפרפות של הלביבות תעלם. תתקבלנה לביבות שונות מהטעם שהתכוונתי אליו.
      במקרה הזה מחית הקארי הירוק מעניקה את ה"טוויסט" ללביבה, כך שאני ממליצה לא לוותר.
      בכל מקרה, אם מחליטים בכל זאת להחליף, הייתי מציעה גם להוסיף שן שום וכוסברה קצוצה, על מנת להעניק עוד נדבך של טעם ללביבה.

  • הגב צביה שר 15 בינואר 2014 at 14:43

    כיצד אני יכולה להכין את הקארי הירוק?

    • הגב anat_lobel 16 בינואר 2014 at 9:21

      היי צביה, יש ברשת מתכונים להכנת קארי ירוק – אני כאמור קונה מוכן
      הנה לדוגמא קישור בבלוג הנהדר הזה- http://thai-food-blog.com/archives/541
      בכל מקרה, אם את מחליטה להכין בעצמך, קחי בחשבון שיכול להיות שהחריפות תהייה שונה מזו של הקארי הקנוי, על כן בדקי קודם בלביבה אחת את הכמות שאת מוסיפה מהמחית