- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

צ'יפס מנגולד


[1]

מנגולד צ׳יפס

נכון שמידי פעם בא לכם לקחת שקית ביסלי/ במבה/ אפרופו/ תפוצ'יס (או כמה שקיות ביחד), מאלה שאתם שומרים במזווה לאורחים או לחברים של הילדים שמגיעים אחר הצהריים (" מה פתאום"! אצלי אין דברים כאלה..פירות ומקסימום עוגיות מקמח מלא שאני מכינה"…)  ו"לרדת" על השקית ואז לקחת עוד אחת…נכון?

אז בדיוק בשביל הרגעים האלה

אומנם טיפה יותר מסובך  מפתיחת שקית חטיפים קנוייה

אבל באמת שלא יותר מידי מסובך

חטיף מנגולד צ'יפס להיט! שמגיע עם אפקט הקראנץ' בלעיסה

והבונוס הרבה פחות קלוריות ויסוריי מצפון ואפילו ניחוחות משגעים של חטיף ביתי קליל

אז איך מכינים?

למנה 1

צרור עלי מנגולד (5-6 עלים) שטופים היטב, לאחר יבוש וללא החלק הלבן , חתוכים לרצועות 4-5 ס"מ

2 כפיות שמן קנולה

מעט מלח

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מניחים בתבנית מרופת נייר אפייה את העלים החתוכים

מפזרים מעל שמן ומעט מלח ומערבבים שהעלים יספגו את השמן

מסדרים את העלים- אפשר צמודים כדי לחסוך במקום – אך לא אחד על השני ( יתכן שיהיה צורך ב 2 תבניות )

אופים 8-10 דק' – עד שהעלים מעט משנים את צבעם אך לא לגמרי – חלק מהעלה יהיה קריספי ואפוי וחלק עדיין ירקרק (פעם ראשונה שאתם מכינים בדקו את הזמנים ואת הנראות של המנגולד- מרשה לכם לטעום)

מוצאים מהתנור ואחרי כדקה-שתיים מנשנשים

המלצה שלי- לא להגזים עם המלח ולחילופין לנסות עם עלי קייל (כך גם התחיל המתכון הזה בעצם…)