צ׳ירשי

כילדה לא אהבתי לאכול. המשפט שחזרתי עליו בכל יום בארוחת צהריים היה: " אבל כבר אכלתי אתמול".

אך כשהיו מתעקשים (והיו מתעקשים!) הייתי מוכנה לטעום קוסקוס "נקי" עם צ'ירשי- סלט/ממרח דלעת פיקנטי. סלט שהוא חובה לצד הקוסקוס של שישי בצהריים,  המשתלב מעולה כממרח בכריכים (נסו אותו עם שניצל, ירקות וחמוצים, או על חלה טרייה- מעולה!) ובהגדרה נחשב גם  לטבעוני (והוא אפילו לא ידע שהוא כזה..)

יש בו שילוב של  מתיקות, חמיצות וחריפות ומקום לגיוון מבחינת טעמים, אפשר להכין פיקנטי יותר או פחות, ועל כן, אני מציעה להוסיף בהדרגה את התבלינים, לטעום ולתקן תיבול.

באופן מסורתי, מבשלים את הדלעת במים עד ריכוך, בד"כ בחלק התחתון של  סיר הקוסקוס בזמן שגרגירי הסולת מתאדים (יש מי שטוען כי כך הדלעת מוסיפה טעם לקוסקוס). לאחרונה הכנתי את הדלעת בשיטת האידוי, שיטה השומרת על הערכים התזונתיים של הדלעת והופכת את הממרח לבריא עוד יותר.

החומרים ל 4 מנות ( כ- 1/4 1 כוס) (כמובן שאפשר להגדיל כמויות):

400 גרם דלעת טרייה, קלופה וחתוכה לקוביות

3-4 שיני שום, כתושות

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, לפי הטעם)

1/4 כפית כמון

1/4 כפית קימל טחון

מלח, פלפל שחור

מיץ מ 1/2 לימון

2-3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הדלעם במים עד ריכוך, או מאדים בכלי מתאים עד ריכוך.

2. מסירים מהאש ומסננים היטב מהנוזלים

3. מועכים את הדלעת היטב ומוסיפים את השום, התבלינים, השמן ומיץ הלימון. טועמים ומתקנים תיבול

מגישים לצד קוסקוס עם מפרום, תבשילים וסלט מסייר,  כממרח מעל חלה טרייה או בכריכים

בתאבון!

המתכון התפרסם במגזין "דרך האוכל" ספטמבר 2013. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אני. כלי קרמיקה: דניאלה ארד.

הצטרפו לדיון

  1. ממרח מעולה. הכנתי כבר כמה פעמים.
    כל פעם מצליח.
    אגב, הקימל מוסיף המון.

    1. מתוקה שאת! תודה 🙂

  2. מהמם! ניסיתי וזה ממש טעים
    תודה! 🙂
    דניאל

  3. כל הכבוד יצא ממש טעים! אפשר להוסיף גם בטטה?

    1. ענת לבל Author says:

      נהדר שמחה לשמוע. אפשר להוסיף תפוח אדמה ( בגרסה חורפית) או קישואים. באופן מסורתי לא מוסיפים בטטות לצ׳ירשי

להגיב על טבע בריא לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close