הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פיצות מגולגלות


פיצות מגולגלות מבצק חש״ק

אצלנו בבית מאוד אוהבים פיצה. בעצם, מאוד מאוד אוהבים פיצה. אם אפשר, אז פיצה כל יום וכל היום.

על מנת לגוון ובעיקר על מנת שלא ישעמם לי, אני מכינה מידי פעם "פיצות" מגולגלות.

הבסיס הוא בצק חש"ק (חמאה, שמנת חמוצה וקמח תופח). בצק פריך, ללא שמרים ושאינו דורש התפחה. וכמובן, קל להכנה וזוכה להצלחה, לא רק בקרב ילדים.

פיצות מגולגלות יכולות להתאים לארוחת ערב קלילה לצד ירקות וגבינות וגם מתאימות בול לפיקניק של סתיו.

בשונה מפיצה שאמורה לצאת בתיזמון מדוייק, את "הפיצות" האלה ניתן להכין למספר שעות לפני, לארוז ולקחת לפיקניק.

מצרכים לבצק:

1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)

200 ג' חמאה (חבילה 1 גדולה) חתוכה לקוביות קטנות

1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה

קורט מלח

למילוי:

רוטב עגבניות- לעיתים אני משתמשת בזה של mutti ולעיתים ברסק עגבניות (כן, רסק עגבניות, עושה את העבודה נהדר. כמה פשוט, ככה טעים!)

אורגנו מיובש

גבינה צהובה מגורדת

למריחה ועיטור:

1 ביצה טרופה

שומשום, קצח

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק אחיד.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מעל נייר אפייה מעט מקומח, מחלקים את הבצק ל 2 (או 3) חלקים שווים.

מרדדים את הבצק למלבן (בזמן שעובדים עם חצי מכמות הבצק שומרים את החצי השני במקרר)

מורחים את רוטב/ רסק העגבניות ומפזרים אורגנו מיובש וגבינה צהובה

מגלגלים את הבצק לגלילות. את הקצוות מהדקים, סוגרים וחורצים חריצים בבצק, אך לא עד הקצה (ראו תמונה).

מורחים את הגלילות בביצה ומפזרים שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבה קלה.

גיוון: מחליפים את רסק העגבניות בפסטו.

בתיאבון!

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת בטל תגובה

תגובה אחת

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 24 ביוני 2014 at 20:54

    […] הפעם הבאה, או שניתן להכין מהחלק הנותר  את רוגלך הפסטו, פיצות מגולגלות או עוגיות לב מלוחות […]