כדורי פנינה מאודים

מאת ענת לבל
9 בספטמבר 2013
כדורי פנינה מאודים

אחרי אוצר העוגיות של מיקי שמו, ניגשתי בחג לאוצר המתכונים של חמותי. מחברת מתכונים עם דפים צהבהבים, גזרי עיתונים והמון המון מתכונים מעולים שאספה במהלך השנים.

במחברת נתקלתי במתכון הנהדר של אהרוני לכדורי פנינה, העתקתי וכמובן שמיהרתי להכין. טעים טעים!

המצרכים ל 16-18 כדורים:

כוס וחצי אורז עגול, שטוף היטב ( האורז מיועד לציפוי)

500 ג' חזה עוף טחון דק

1/2 תפוח עץ חמצמץ, מגורר וסחוט

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק (החלק הירוק)

עלי כוסברה, קצוצים דק

1 שן שום, קצוצה

2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק (פחות או יותר, לפי הטעם, ואפשר גם לוותר)

1 כף סויה

3 כפות קורנפלור

1 ביצה

מלח, פלפל שחור

(אני הוספתי גם מעט רוטב צ'ילי מתוק  ו- 2 כפות פירורי לחם)

אופן הכנה:

1. משרים את האורז השטוף בהרבה מים קרים לכשעה

2. בקערה מערבבים היטב את כל שאר המרכיבים, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר

3. מסננים את האורז היטב מהמים ומפזרים אותו על צלחת שטוחה

4. מרטיבים מעט את הידיים  ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל שווה ומגלגלים אותם באורז לקבלת ציפוי מכל הצדדים

5. מניחים סלסלת אידוי מעל סיר עם מים רותחים (אני מרפדת את הסלסלה בעלי כרוב קצוצים)

6. רק לאחר שהמים רתחו מניחים את הכדורים המצופים בסלסילת האידוי – (עם מרווחים בין הכדורים)

7. מאדים כ 20 דק' -עד שכדורי העוף מלבינים ומוכנים לאכילה. כמו כן,  האורז הלבן העוטף את הכדורים מתנפח בעת האידוי, ויש לבדוק כי בתום האידוי שהאורז התרכך ומוכן לאכילה.

מגישים חם עם רטבים לטבילה

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close