כדורי בשר ברוטב אפונה ועשבי תיבול

מאת ענת לבל
30 באוגוסט 2013
כדורי בשר ברוטב אפונה ועשבי תיבול

מתכון מהכתבה הראשונה שלי במגזין "דרך האוכל" ( עוד לפני המדור 3X3 ) שעסקה במתכונים אביביים וירוקים. חלק מהמתכונים כבר פרסמתי בבלוג (תרד ברוטב חמאת בוטנים, אורז מלא עם ברוקולי בסגנון אסייתי וסלט בורגול עם תפוחי עץ, סלרי ורימונים) ועכשיו גם את זה. זאת גרסה שלי למתכון משפחתי שנוהגים להגיש אצלנו כמעט בכל יום שישי.

החומרים ל 16-20 קציצות (תלוי בגודלן):

500 גרם בשר בקר טרי, טחון

1 בצל, קצוץ

1 ביצה, טרופה

1/4 כוס פירורי לחם

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)

1/4 כפית קינמון

מלח, פלפל שחור

רוטב:

שמן לטיגון

1 בצל קצוץ

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 כוס שמיר, קצוץ

1 כוס כוסברה, קצוצה

1 כף פפריקה מרוקאית (אפשר לשלב גם פפריקה חריפה)

מלח, פלפל שחור

2 כוסות מים

3 כוסות אפונה מוקפאת

* תפוחי אדמה (אופציונלי, ראו הערה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות. יוצרים מהתערובת כדורי בשר בגודל אחיד ומניחים במקרר להתייצבות 30 דק'.

2. מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות. מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר והכוסברה ומערבבים. מוסיפים פפריקה, מלח, פלפל ומים ומרתיחים. מוסיפים את כדורי הבשר ואת האפונה. המים צריכים לכסות רק במעט את כדורי הבשר.

3. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שכדורי הבשר מוכנים.

הערה: אני לרוב מוסיפה גם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני. מרתיחים את תפוחי האדמה עם הרוטב ואז מוסיפים את הקציצות ואת האפונה ומבשלים עד שתפוחי האדמה התרככו והקציצות מוכנות.

בתיאבון!

צילום: דן פרץ. סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close