הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

טחינה ורודה


צובעים את הטחינה עם מי סלק (סלק טרי, לא מבושל) ומקבלים טחינה ורודה. הסלק אינו דומיננטי בטעמו (להבדיל מהלימונדה האדומה, ראו מתכון כאן).

איך משדרגים את הטחינה? כמו שמכינים טחינה בקבוע- אך מפחיתים מעט מכמות המים ומוסיפים מי סלק, שצובעים את הטחינה.

מגרדים סלק טרי וסוחטים את מי הסלק היטב.

מוסיפים מים קרים (כאמור, מפחיתים מכמות המים הרגילים) ואת מי הסלק בהדרגה לטחינה (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא של אחוה שקיבלתי להתנסות)

ומוסיפים לימון, כמון, מלח, סומק ואם רוצים שום (או מתבלים לפי טעמכם).

את מי הסלק שנשארו אפשר לחלק לתבניות קרח ולהקפיא  ואם רוצים אפשר גם "לצבוע" לימונה, כמו במתכון כאן.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

אין תגובות