- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

צ'ילי קון קרנה


[1]

(לא מפתיע…אבל…) גם לפני שהתחלתי לכתוב את הבלוג הזה, אהבתי לקרוא ספרי בישול (לא רק) לפני השינה (כן, זה נחשב לקריאה!), לשתף אחרים במתכונים שהכנתי (לפעמים מבלי שביקשו כלל מתכון…) ולאסוף מתכונים מעולים ממי שהסכים לשתף בחזרה.

את המתכון למאכל המקסיקני, המהיר, הטעים והחריף הזה קיבלתי מאורי שלמד איתי כמה קורסים בתואר השני בתקשורת (הוא גם הוסיף מתכון למרק עגבניות נהדר, שאותו אשתף כשמזג האוויר יהיה מתאים יותר).

המצרכים ל 4 מנות:

1 בצל, קצוץ

4 שיני שום, כתושות

1 פלפל אדום או כתום (לצבעוניות), חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חריף, קצוץ (ללא הגרעינים)

500 ג' בשר טרי טחון (צלעות)

5-6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

2 עלי דפנה

3/4 כפית כמון

1-2 קופסאות שעועית אפויה מנומרת ברוטב עגבניות

טבסקו (חובה!)

מלח, פלפל

שמן קנולה

להגשה: פטרוזיליה, קצוצה (אופציונלי)

אופן הכנה:

בסיר מטגנים קלות בצל במעט שמן עד שמתרכך

מוסיפים שום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפלפלים, מערבבים ומבשלים עד ריכוך קל

מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף מעץ עד שכל הבשר משנה גוונו

מוסיפים את העגבניות, עלי הדפנה, מלח, פלפל והכמון ומבשלים כ 5-10 דק'

מוסיפים את השעועית (אני מוסיפה 2 קופסאות) ומערבבים, מפזרים מהטבסקו לפי הטעם, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם קלות (בערך כ 20 דק', אך אם רוצים אפשר להמשיך לבשל עוד). טועמים ומתקנים תיבול

בהגשה מוצאים את עלי הדפנה, מפזרים מעל פטרוזליה קצוצה (אם רוצים) ומגישים עם טורטיות (שמחממים קלות) או נאצ'וס לצד גווקאמולה [2] ועוד טבסקו למי שרוצה להוסיף עוד

בתיאבון!

* מגבת מטבח- מהחנות המקסימה כלים שלובים, דיזינגוף 229, תל אביב 03-5353810