- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

חצילים קלויים עם סלסה של עגבניות, פטרוזיליה, בצל סגול ושום


חצילים. צילום: אנטולי מיכאלו [1]

חצילים. צילום: אנטולי מיכאלו

 

אני יודעת…אני יודעת…המון זמן חלף מאז הפוסט – מתכון האחרון שלי, ולמרות שהצטברו מתכונים , פשוט לא מצאתי את הזמן לשבת ולעדכן. בנוסף, אני ממשיכה לבשל ולאפות ולעדכן באינסטגרם, גם מתכונים קלילים שנוצרים ממה שיש במקרר וגם מתכונים מהבלוג, כך שאם בא לכם לקפוץ לבקר שם חפשו את טעימונת @teimonet.

בנוסף, אני שמחה לשתף אתכם שלפני מספר חודשים, התחלתי לעשות את הסטיילינג למדור האוכל שלי במגזין "דרך האוכל" ואת הצילום שאתם רואים כאן של מנות החצילים צילם אנטולי – האלוף- מיכאלו והסטיילינג שלי :)

את המדור שעסק בשלושת חומרי הגלם: חצילים, שום ופטרוזיליה הכנתי לגיליון יום העצמאות, כאופציה צמחונית בין שלל מתכוני הבשר הנהדרים שהיו בגיליון.

מנת החצילים הקלויים בסלסת עגבניות יכולה להיות נהדרת כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית, והיא בעיקר קלילה, קלה להכנה ומתאימה לימים החמים.

המצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

3 עגבניות, מרוקנות מתוכן וחתוכות לקוביות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 בצל סגול קטן, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור
2 חצילים
3-2 כפות צנוברים, קלויים

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את העגבניות, הפטרוזיליה, הבצל הסגול, השום, שמן הזית, מיץ הלימון והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.

2. קולים את החצילים על אש ישירה בכל הצדדים עד שהם מתרככים וחוצים אותם. מערבבים מעט ("מאווררים") את תוכן החצילים אך משאירים אותו בתוך הקליפה.

3. מעבירים את החצילים לצלחת הגשה ומפזרים עליהם את הסלסה והצנוברים ומגישים.

בתאבון!