קארי דלעת, טופו ובוק צ'וי

מאת ענת לבל
21 באפריל 2013

את מתכוני הקארי הירוק הכנתי לגיליון תבלינים ב"דרך האוכל" בחודש נובמבר. הכנתי גם קארי עוף ואננס כמו שתראו כאן וגם קארי פלפלים ורצועות סינטה, שטרם שיתפתי. כעת אני משתפת במתכון לקארי דלעת, טופו ובוק צ'וי, שילוב שאהוב עלי במיוחד. אם לא מוצאים בוק צ'וי, ניתן להחליף בעלי מנגולד ולהסיר מהם את החלק הלבן. המתכון קל להכנה בתנאי שיש כבר בבית קארי ירוק, קרם קוקוס ורוטב דגים (נאם פלה), מצרכים שניתן להשיג בחנויות מתמחות.

החומרים ל 2 מנות:

500 ג' דלעת, חתוכה לקוביות

1 כף שמן

קורט מלח

1 וחצי כפות סוכר חום

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס

2 כפות קארי ירוק (להשיג בחנויות מתמחות, עדן מרקט, טיב טעם וכו'. אני מעדיפה את Taste of Asia )

2 כפיות ג'ינג'ר, מקולף ומגורר

1 בצל פרוס

1 חבילה (300 ג') טופו, מסונן מנוזלים וחתוך לקוביות

1 כף רוטב דגים

צרור עלי בוק צ'וי, קטומים ומופרדים מהבסיס (או עלי מנגולד, ללא החלק הלבן)

2-3 כפות בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) פרוס

אופן הכנה:

מניחים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים היטב עם השמן, המלח ו 1/2 כף מהסוכר ואופים במשך 15-20 דק' בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שהן מתרככות

מחממים ווק, מוזגים את קרם הקוקוס ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לבעבוע קל מוסיפים את הקארי הירוק ומערבבים היטב לפיזור אחיד.

מוסיפים את שורש הג'ינג'ר והבצל תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך קלות

מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים

מוסיפים את רוטב הדגים ויתרת הסוכר ומערבבים

מוסיפים את עלי הבוק צ'וי עד שהם מתרככים קלות.

מסירים מהאש, מפזרים את הבצל הירוק ומגישים מעל אורז

הצטרפו לדיון

  1. פינגבאק: Jorge

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close