יום המשפחה בגן של הבן הגדול שלי, היה הזדמנות להכין משהו שיתאים גם לכיבוד קל לשעות הבוקר המוקדמות וגם למשלוח מנות עם קצת טוויסט. מעבר לקיש מנגולד שכתבתי ברשימה שאכין, רציתי להכין גם עוד משהו מלוח "ככה על הדרך". בחרתי להכין רוגלך עם טוויסט מלוח במילוי של פסטו ופרמזן. הבצק הוא בצק חש"ק (מה שהיה פעם בצק שק"מ) עם מצרכים זמינים לרב, והוא קל מאוד להכנה.

שעה של עבודה ("גג"..)ותראו כיצד הבית מתמלא בניחוחות של מאפים מלוחים, פריכים וטעימים.

וכן, לדעתי אפשר לשלב במשלוח מנות לפורים…

המצרכים ל 24 -26 יחי':

לבצק:

1 מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)

200 ג' חמאה (חבילה 1 גדולה) חתוכה לקוביות קטנות

1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה

קורט מלח

למילוי:

פסטו ביתי למריחה

שבבי גבינת פרמזן

למריחה ועיטור:

1 ביצה טרופה

שומשום או קצח לעיטור

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל 3. מרדדים כל חלק לעיגול דק (אני רידדתי עיגולים בקוטר 20 ס"מ) ככל האפשר (במידת הצורך מקמחים קלות). מורחים שכבה של פסטו ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת וחותכים למשולשים כמו פיצה, הכי נח עם גלגלת של פיצה. (ראו תמונה)

טיפ: על מנת שהרוגלך יצאו זהים בגודלם ואחידים, מניחים רינג עגול מעל הבצק המרודד וחותכים את השוליים הלא אחידים , אם אין רינג מסמנים עיגול וחותכים עם גלגלת פיצה.

מגלגלים כל משולש מהבסיס הרחב לכיוון החלק הצר, מהדקים  בקצה (שלא ייפרדו/ יפתחו) ומניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. מעבירים למקרר ל 10-15 דק'.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח ואופים 24-20 דקות בחום 180 מעלות בתנור שחומם מראש, עד שהרוגלך מזהיבים במראה וריחניים.

בתיאבון וחג פורים שמח!

צולם באינסטגם

הצטרפו לדיון

  1. יוסי רובין says:

    מהמם!

    1. תודה, אלוף!!!

  2. לא להאמין שרק אתמול גיליתי את הבלוג שלך. בכל מקרה הכנתי את הרוגעלך ולמרות שאני לא מתה על פסטו כשלעצמו, המאפים האלו מעולים!!!

    1. היי גליה וברוכה הבאה 🙂
      מאוד שמחה לשמוע שאהבת.
      ואגב, לא חייבים רק עם פסטו. נסי בוורסיה של פיצות (ראי מתכון של הפיצות המגולגלות – שאני לפעמים מכינה כרוגלך) או עם טפנד זיתים- גם יכול להתאים.
      ותודה!

  3. בוקר טוב
    כמה שאלות
    האם אפשר להקפיא את הרוגלך לפני או אחרי האפייה ?
    האם את אופה בטורבו?
    תודה ענת

    1. anat_lobel says:

      היי ענת,
      אני לא אופה בטורבו
      אפשר להקפיא אחרי אפייה ולחמם בתנור לפני הגשה ואומנם לא ניסתי, אך לדעתי יכול לעבוד טוב גם לפני
      בהצלחה ושבוע טוב!
      ענת

  4. שלומית says:

    היי אחלה אתר!
    שאלה אין לי שמנת חמוצה האם אפשרי להוסיף במקום מיכל אשל? או לחילופין שמנת לבישול 10%

    ?תודה מראש שלומית

    1. שלום שלומית,
      ראשית תודה! להחליף את השמנת החמוצה באשל
      בהצלחה

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close