מרק קובה דלעת

מאת ענת לבל
8 בפברואר 2013
מרק קובה דלעת. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: שרון תמיר
מרק קובה דלעת. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: שרון תמיר

קובה דלעת

כפי שהבטחתי מהפוסט הקודם, הנה מתכון לקובה דלעת שהתפרסם במדור 3X3 במגזין "דרך האוכל" של חודש ינואר.

יש לציין כי הבצק והעיטוף דורשים קצת ניסיון ותרגול בהתחלה, אך, כמו עם כל מתכון, אחרי שמנסים אותו מספר פעמים ומתרגלים, "תופסים את השיטה" והוא הופך לקל יותר…אז אל תחששו לנסות. לעוד טיפים ותמונות שמלוות את שלבי ההכנה אתם יכולים לראות במתכון לקובה סלק שפרסמתי כאן

המצרכים ל 4 מנות:

למעטפת:

2 ורבע כוסות סולת

1 כוס מים

1 כף שמן

קורט מלח

למלית:

1 בצל קטן מגורר (לסחוט היטב את המים הנגרים ממנו)

1/3כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

250 ג' בשר טחון

1 כפית בהרט

מלח פלפל לפי הטעם

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

למרק:

1 בצל, קצוץ

6 כוסות מים

500 ג' דלעת חתוכה לקוביות

שמן

1 כף סוכר

מיץ מלימון 1 קטן

100 ג' רסק עגבניות (קופסה קטנה)

2 עגבניות מגוררות

מלח

עלי סלרי (שנשארו מהגבעולים)

אופן ההכנה:

להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית היטב ויוצרים כדורים קטנים.

לאחר שמסיימים מכניסים את כל כדורי הבשר למקרר לחצי שעה.

להכנת המעטפת:

מערבבים את חומרי המעטפת עד שמתקבל בצק נוח וגמיש לעבודה. המעטפת צריכה להיות דקה (על מנת שלא יתקבלו כדורים עבים מידי) ויש להקפיד שלא יישארו פתחים/קרעים בבצק בעת המילוי. (במידת הצורך, מוסיפים לבצק בהדרגה מעט מים. לחילופין אם מתקבל בצק רך מוספים בהדרגה עוד סולת)

מוצאים את כדורי הבשר מהמקרר ומתחילים ליצור את הכופתאות.

בכף היד מעצבים מהבצק צורת עיגול שטוח ודק יחסית, מניחים במרכזו כדור בשר ועוטפים אותו היטב במעטפת. (במידת הצורך מרטיבים מעט את הידיים ליצירת הכופתאות). ממשיכים כך למלא את שאר כדורי הבשר.

להכנת המרק:

מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל עד שמתרכך.

מוסיפים את המים, עגבניות מגוררות, רסק עגבניות, סוכר, לימון ומלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את הדלעת ועלי הסלרי ומביאים לרתיחה.

טועמים ומתקנים תיבול (מוספים עוד מלח, או סוכר או לימון ליצירת טעמים של חמוץ -מתוק).

מוסיפים את הכופתאות הממולאות, מנמיכים להבה ומבשלים כ 40 דק' עד שמוכן.

מגישים חם ומפזרים מעל עלי פטרוזיליה קצוצים.

ובהצלחה בהכנה ובתיאבון!

*צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג שרון טמיר

הצטרפו לדיון

  1. חסר במתכון של המרק בצל ומים

    1. ענת לבל Author says:

      אופס, צודקת ענת. מטגנים 1 בצל קצוץ בשמן בתחילה. ומוסיפים 6 כוסות מים. אני אתקן במתכון.
      תודה ושנה טובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close