- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

שניצל ללא טיגון


[1]

חלופה בריאה יותר למאכל הילדים האהוב (בתנאי שלא מגישים צ'יפס מטוגן כתוספת…)

חזה העוף מקבל את טעמו הייחודי תודות למרינדה (משרה) ששהה בו.

מכינים ואוכלים מיד.

מצרכים ל 2 מנות:

4 חתיכות של שניצל עוף

1 כוס פירורי לחם (או יותר, על פי הצורך)

שליש כוס שמן זית/שמן קנולה (או יותר, על פי הצורך)

1 ביצה טרופה

קורט מלח

למרינדה:(ראו הערה)*

2 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כלים נחוצים נוספים:

רשת צלייה*

מברשת סיליקון

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את חזות העוף לחצי שעה.

מחמים תנור על 180 מעלות.

טובלים את חזה העוף בביצה הטרופה עם מעט מלח ועוטפים בפירורי הלחם. (כמו שניצל רגיל)

מניחים את חזות העוף על רשת הצלייה – כשמתחתיה תבנית מתאימה.

מברישים את כל חזה העוף בשמן זית, כך שהשמן יעטוף את כל השניצלים.

[2] [3]

מכניסים לתנור ואופים למשך כ- 20 דקות, עד שמזהיבים קלות.

הופכים את השניצלים לצד השני לעוד 5 דקות.

עד שהציפוי מקבל גוון זהוב והמעטפת קריספית.

להגיש ולאכול מיד.

[4] [5]

הדגשים:

חשוב לציין כי תנורים שונים בעוצמת החום שלהם. על כן, בפעם הראשונה שאתם מכינים את המתכון, שימו לב למצבם של השניצלים בתנור. אם אתם רואים שהשניצלים קיבלו גוון זהוב עוד בטרם עברו 20 דק', הפכו אותם קודם וכמובן לא לשכוח לבדוק את מצבם מתחת לציפוי.

* השימוש ברשת צלייה חשוב היות שהיא מאפשרת את הפיכת השניצל לקריספי משני צדדיו.  אפשר להשתמש ברשת הצלייה של התנור או בתבנית צלייה ייעודית (כמו בתמונה).

* ניתן להכין מרינדה אחרת לפי טעמכם (לדוג' חרדל, שום, לימון, מעט מיונז).

גיוון : אפשר להוסיף לפירורי הלחם זירעוני שומשום, קצח ומעט מלח גס.