שניצל ללא טיגון

מאת ענת לבל
14 בספטמבר 2010

חלופה בריאה יותר למאכל הילדים האהוב (בתנאי שלא מגישים צ'יפס מטוגן כתוספת…)

חזה העוף מקבל את טעמו הייחודי תודות למרינדה (משרה) ששהה בו.

מכינים ואוכלים מיד.

מצרכים ל 2 מנות:

4 חתיכות של שניצל עוף

1 כוס פירורי לחם (או יותר, על פי הצורך)

שליש כוס שמן זית/שמן קנולה (או יותר, על פי הצורך)

1 ביצה טרופה

קורט מלח

למרינדה:(ראו הערה)*

2 כפות סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כלים נחוצים נוספים:

רשת צלייה*

מברשת סיליקון

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את חזות העוף לחצי שעה.

מחמים תנור על 180 מעלות.

טובלים את חזה העוף בביצה הטרופה עם מעט מלח ועוטפים בפירורי הלחם. (כמו שניצל רגיל)

מניחים את חזות העוף על רשת הצלייה – כשמתחתיה תבנית מתאימה.

מברישים את כל חזה העוף בשמן זית, כך שהשמן יעטוף את כל השניצלים.

מכניסים לתנור ואופים למשך כ- 20 דקות, עד שמזהיבים קלות.

הופכים את השניצלים לצד השני לעוד 5 דקות.

עד שהציפוי מקבל גוון זהוב והמעטפת קריספית.

להגיש ולאכול מיד.

הדגשים:

חשוב לציין כי תנורים שונים בעוצמת החום שלהם. על כן, בפעם הראשונה שאתם מכינים את המתכון, שימו לב למצבם של השניצלים בתנור. אם אתם רואים שהשניצלים קיבלו גוון זהוב עוד בטרם עברו 20 דק', הפכו אותם קודם וכמובן לא לשכוח לבדוק את מצבם מתחת לציפוי.

* השימוש ברשת צלייה חשוב היות שהיא מאפשרת את הפיכת השניצל לקריספי משני צדדיו.  אפשר להשתמש ברשת הצלייה של התנור או בתבנית צלייה ייעודית (כמו בתמונה).

* ניתן להכין מרינדה אחרת לפי טעמכם (לדוג' חרדל, שום, לימון, מעט מיונז).

גיוון : אפשר להוסיף לפירורי הלחם זירעוני שומשום, קצח ומעט מלח גס.

הצטרפו לדיון

  1. ואהוו נתי זה נראה מצויין אני חייבת לנסות – אעדכן אותך אחרי שאנסה איך יצא

    1. תודה יקרתי

    2. לאחר שניסיתי ממליצה להוריד את המרינדה!!!!!!!!!!

      1. סיוון, תודה על תגובתך. לפי סימני הקריאה שצירפת לתגובה אני מניחה שלא אהבת את המרינדה כלל. עם זאת, עדיין חשוב להשרות את חזה העוף במרינדה טרם הכנסתו לתנור, היות שהמרינדה תורמת לעסיסיותו. חזה העוף נוטה להתייבש במיוחד שהוא בתנור. במידה ולא אהבת את המרינדה הזאת, אפשר להחליף אותה במרינדה אחרת לפי טעמך. בהצלחה.

      2. חנה ויצמן says:

        תנסי לעשות מרינדה עם מיץ לימון וחרדל ( דיז'ון או רגיל ).

        1. חנה תודה על הצעתך.

  2. נשמע מעולה. טיפ למי שלא אוהב פרורי לחם – אפשר לעשות מרינדה לשניצלים ולטגן אותם על מחבת פסים עם מעט מאוד שמן – יוצא פיצוץ!!! והכי חשוב- קל וטעים 🙂

    1. לגמרי, תודה יקרתי

  3. זה טעים כמו המקור????

    1. לטעמי כן, ואפילו יותר כי זה מגיע בלי רגשות האשם על הטיגון….

  4. למי שאוהב פירורי לחם אבל לא אוכל מטעמי בריאות- יש רעיון לתחליף אחר?

    1. שגית לא ניסיתי בתנור, אך אולי ניתן להשתמש בקמח תירס, אם כי אז יתקבלו שניצלים בציפוי צהבהב. כמו כן, ככל הידוע לי יש גם פירורי לחם ללא גלוטן. בכל מקרה אפשר גם להשרות במרינדה ולצרוב על מחבת פסים.

  5. הכנתי אתמול. יצא מעולה, הוספתי קצת מייפל. יצא מעולה!

    1. anat_lobel says:

      רעיון מצויין המייפל!!! תודה שגיתוש

  6. רשתות צלייה וטיגון להכנת שניצל ללא טיגון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close