- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

קארי עוף ואננס


[1]

גיליון "דרך האוכל" בחודש נובמבר עסק בתבלינים. במסגרת המדור 3X3 שאני כותבת, בחרתי להכין תבשילי קארי ירוק ארומטיים. שלושת חומרי הגלם הם: קרם קוקוס, רוטב דגים (נאם פלה) ומחית קארי ירוק. הקארי הירוק מורכב משלל תבלינים וחומרי גלם מלאי טעם, כגון זרעי כוסברה, כמון, למון גראס, שום, בצלי שאלוט, פלפל צ'ילי ירוק ושורש גלגל. את הממרח ניתן להשיג בחנויות מתמחות.

בחרתי הפעם להכין מנה אחת צמחונית ומנות בשריות שגם אותן ניתן להפוך לצמחוניות: קארי עוף ואננס, קארי פלפלים ורצועות סינטה וקארי דלעת, טופו ובוק צ'וי.

לפניכם מתכון לקארי עוף ואננס. עלי לציין כי אופן ההכנה הוא קל, אך יש להצטייד בכל המרכיבים כגון: קארי ירוק, רוטב דגים, קרם חלב קוקוס, עלי קפיר ליים, זאת בהנחה שאלה אינם מחומרי הגלם הנמצאים אצלכם במזווה דרך קבע.

מתכון לקארי עוף ואננס

2  מנות

1 פחית חלב קרם קוקוס (400 מ"ל)

2 כפות קארי ירוק

1 כף רוטב דגים

1 אננס קטן מקולף וחתוך לקוביות

300-350 ג' חזה עוף פרוס לרצועות

1/2 כוס כוסברה קצוצה + חופן לפיזור בעת ההגשה

4 עלי קפיר ליים (להשיג בחנויות מתמחות)

1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

1 כף סוכר חום

אופן הכנה:

מנערים היטב את פחית חלב הקוקוס.

מחממים ווק, מוזגים את חלב הקוקוס ומבשלים תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל. מוסיפים את הקארי הירוק ומערבבים היטב לפיזור אחיד.

מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים עד שהן מלבינות. מוסיפים את קוביות האננס ומערבבים.

מוסיפים את רוטב הדגים, הסוכר, עלי הקפיר ליים והכוסברה ומערבבים היטב.

מסירים מהאש ומקשטים בכוסברה ובפלפל הצ'ילי.

בתאבון!

צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן.