כרובית אפויה עם פירורי לחם וקצח

מאת ענת לבל
4 בספטמבר 2012

החופשה שלנו ביוון הזכירה לי שהבן הגדול שלי אוהב כרובית  (הגישו שם כרובית מאודה עם עשבי תיבול, בצל ירוק ופלפלים). אז כמובן כשחזרנו מיהרתי להכין כרובית בגרסה אפויה. במעט עבודה מתקבלת תוספת ירק נהדרת שקשה להפסיק לנשנש…

איך מכינים?

מחממים תנור ל 200 מעלות.

שוטפים היטב את הכרובית. אני מפרקת את ראש הכרובית לפרחים ושמה בקערה עם מים וכף חומץ לכ 10דק' ואז שוטפת היטב שוב.

טורפים ביצה (או שתיים, תלוי בגודל של הכרובית) עם מלח, פלפל וכפית קארי. בקערה אחרת מערבבים פירורי לחם יחד עם  2 כפיות קצח (לא לוותר על הקצח!).

טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואח"כ מהדקים היטב בפירורי הלחם (כמו שניצלים).

מניחים את הכרוביות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

בעזרת מברשת סיליקון מושחים את הכרוביות בשמן.

מפזרים מעל מלח ואופים כ- 25 דק' עד שהמעטפת קריספית, הפירורים מזהיבים והכרובית מוכנה לאכילה.

הצטרפו לדיון

  1. ענת הכנתי יצא מצויןןןןןןןןןןןןןן!!! שבת שלום מרגלית

    1. נפלא! שמחה לשמוע 🙂
      שבת שלום יקירתי!!

  2. היי! הכנתי ויצא סופר מוצלח!!
    מהיום מוסיפה כרובית קבוע לרשימת קניות.
    תודה על המתכון 🙂

    1. שרון מקסימה שאת! איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה יקירתי!! שבוע טוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close