הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כרובית אפויה עם פירורי לחם וקצח


החופשה שלנו ביוון הזכירה לי שהבן הגדול שלי אוהב כרובית  (הגישו שם כרובית מאודה עם עשבי תיבול, בצל ירוק ופלפלים). אז כמובן כשחזרנו מיהרתי להכין כרובית בגרסה אפויה. במעט עבודה מתקבלת תוספת ירק נהדרת שקשה להפסיק לנשנש…

איך מכינים?

מחממים תנור ל 200 מעלות.

שוטפים היטב את הכרובית. אני מפרקת את ראש הכרובית לפרחים ושמה בקערה עם מים וכף חומץ לכ 10דק' ואז שוטפת היטב שוב.

טורפים ביצה (או שתיים, תלוי בגודל של הכרובית) עם מלח, פלפל וכפית קארי. בקערה אחרת מערבבים פירורי לחם יחד עם  2 כפיות קצח (לא לוותר על הקצח!).

טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואח"כ מהדקים היטב בפירורי הלחם (כמו שניצלים).

מניחים את הכרוביות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

בעזרת מברשת סיליקון מושחים את הכרוביות בשמן.

מפזרים מעל מלח ואופים כ- 25 דק' עד שהמעטפת קריספית, הפירורים מזהיבים והכרובית מוכנה לאכילה.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

5 תגובות

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 20 בספטמבר 2012 at 22:52

    […] אחרי שנזכרתי שכאן בעצם אוהבים כרובית החלטתי להכין קציצות מפרום מכרובית שהתקבלו בתגובות חיוביות. אומנם, מדובר בלא מעט שלבים, אבל שווה את המאמץ… […]

  • הגב מרגלית 14 בפברואר 2013 at 18:39

    ענת הכנתי יצא מצויןןןןןןןןןןןןןן!!! שבת שלום מרגלית

    • הגב anat_lobel 15 בפברואר 2013 at 15:08

      נפלא! שמחה לשמוע :)
      שבת שלום יקירתי!!

  • הגב שרון 15 בפברואר 2014 at 16:53

    היי! הכנתי ויצא סופר מוצלח!!
    מהיום מוסיפה כרובית קבוע לרשימת קניות.
    תודה על המתכון :)

    • הגב anat_lobel 16 בפברואר 2014 at 9:31

      שרון מקסימה שאת! איזה כיף לשמוע :) תודה רבה יקירתי!! שבוע טוב