הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כדורי שוקולד משקדים ותמרים


לאחרונה קיבלתי לידי את הספר של השפית והתזונאית הטבעית, שירלי בר "Raw-Food- אוכל עם חיים- אוכל עם עוצמה". ספר שכולו מתמקד במתכוני רו-פוד, מזון טבעוני נא. אני אומנם לא טבעונית, אך רו-פוד הוא תחום שמאוד מסקרן אותי. מסקרן אותי לראות את השימוש בחומרי גלם הנחשבים לבריאים ואת הגרסאות המעניינות שמציע תחום הרו-פוד למאכלים מוכרים כגון ספגטי, טרמיסו, סושי או סנדוויץ' טוניסאי. אומנם, השמות של המתכונים לקוחים מעולם הבישול הבייתי המוכר לנו, אך הטעם וגם המרקם שונים וגם טכניקות ההכנה, בחלק לא מבוטל של המתכונים, מורכבות יותר ממה שאנו רגילים. הכנת רו-פוד מצריכה התארגנות מראש הן בציוד מיוחד כגון: מייבש מזון, בלנדר ויטמיקס, שקיות בד ואחרים והן בחומרי גלם הניתנים להשגה בחנויות מתמחות. אין לי תוכניות לבסס את מטבחי על רו פוד, אך יחד עם זאת, אני סבורה, שאם אצליח לאמץ מספר מתכונים למטבח הביתי שלי ו"להבריא" מתכונים אהובים, מה טוב.

למי שסקרן לגבי התחום, הספר מציע מעין מדריך נבוכים ומסביר בתחילתו מהו רו-פוד, התועלות שבו, המזונות המותרים לאכילה ומהו הציוד הדרוש.  בספר ניתן למצוא מתכונים לברוקולי מוקרם, מתכונים לטארט גבינה (שמכינים משקדים ואגוזים) עם עגבניות שרי ובזיליקום, סלט טאבולה מקינואה מונבטת (שסימנתי לעצמי לנסות בהמשך), עלי גפן ממולאים בכרובית לצד ממרח ציזיקי מאגוזי מקדמיה, עוגיות חמאת שקדים ועוד.

בחרתי להכין מהספר את המתכון לכדורי שוקולד. את הכדורים מכינים משקדים ותמרים בתוספת  של דבש ואבקת קקאו והם מבחינתי עונים על הצורך של משהו מתוק לאחר הארוחה. מתוק אך בלי יותר מידי נקיפות מצפון ועם תחושה יותר בריאה לאחר מכן.

החומרים לכ -12 יחידות (מתקבלים כדורי שוקולד לא מאוד גדולים):

1 כוס שקדים

2 תמרים

2 כפות דבש טבעי לא מחומם

2 כפות אבקת קקאו טבעית

1 כפית תמצית וניל טבעית

המרכיבים לציפוי (לא חובה):

½ כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

או

¼כוס אבקת קקאו טבעית

אופן ההכנה:

טוחנים את השקדים היטב במעבד מזון

מוסיפים את התמרים, את אבקת הקקאו את הדבש והווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.

שקדים טחונים במעבד מזון

לאחר הוספת תמרים, דבש וא. קקאו

מגלגלים כדורים בגודל הרצוי ומצפים אותם בקוקוס או באבקת קקאו

מקפיאים שעתיים ומגישים

הערה: השתמשתי במצרכים הזמינים שיש לי בבית ובתמרים מזן מג'הול שהשרתי במעט מים רותחים והסרתי את הקליפה.

אם אתם בעניין של עוד מתכונים השייכים לקטגוריה תוכלו לראות גם את המתכונים למוס שוקולד ולספגטי זוקיני

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

5 תגובות

  • הגב רונית 1 בספטמבר 2012 at 22:22

    2 תמרים בלבד? נשמע מעט….

    • הגב anat_lobel 1 בספטמבר 2012 at 22:32

      כן, כך לפי המתכון שבספר, 2 תמרים בלבד.
      שבוע טוב

      • הגב רונית 2 בספטמבר 2012 at 8:57

        תודה ושבוע טוב גם לך!

  • הגב אמילי 2 בספטמבר 2012 at 15:18

    הי
    שקדים קלופים? האם לטחון במטחנת קפה? נראה לי במעבד מזון יהיה קשה לטחון טוב טוב?
    תודה רבה ושנה טובה!

    • הגב anat_lobel 2 בספטמבר 2012 at 18:31

      היי אמילי,
      השתמשתי בשקדים טבעיים ולא קלופים וטחנתי במעבד מזון (לא לרמה של אבקת שקדים).
      בכל מקרה, הוספתי את התמונות של השלבים לתוך הפוסט כדי שתוכלי להתרשם.
      תודה וחג שמח!