- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

דפי אורז ממולאים- המתכונים


[1]דפי אורז ממולאים ומטבלים של חמאת בוטנים, קשיו פיקנטי וגם סויה ושום כפי שהופיעו בגיליון יוני של "דרך האוכל". מתאים מאוד לחום של יולי-אוגוסט. הנה הקישור http://www.allmag.co.il/page/20630 [2]

צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן

ספרינג רול עם בטטה ועוף

החומרים ל-4 מנות:

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא שקוף. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים היטב. כשהעוף מלבין מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי המתוק, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

2. מוסיפים את מחית הבטטות, מערבבים ומתקנים תיבול.

3. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.

4. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז ½1 כפות ממלית העוף והירקות ומעט בצק ירוק וכוסברה, מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.

ספרינג רול ירקות וחביתה

החומרים ל-4 מנות:

לחביתה:

אופן ההכנה:

. מניחים את כל הירקות ואת הכוסברה בקערה ומוזגים עליהם את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי מתוק. מערבבים היטב ומעבירים למסננת.

2. טורפים את כל חומרי החביתה ומכינים מהם חביתה. מצננים, חותכים לרצועות דקות, מוסיפים לירקות ומערבבים קלות.

3. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.

4. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז חופן ממלית הירקות והחביתה. מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.

5. אפשר להוסיף או לשנות את מרכיבי המלית עם מגוון ירקות: נבטים, מלפפונים, עלי נענע ועלי בזיליקום.

רול פטריות וטופו

החומרים ל-4 מנות:

למשרה:

אופן ההכנה:

1. חולטים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים ומעט מלח במשך כמה דקות עד שצבעו ירוק עז. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.

2. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את הפטריות והטופו במשך שעה.

3. מחממים היטב ווק, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את הפטריות, הטופו והגזרים עם כף מנוזלי המשרה במשך 2 דקות.

4. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.

5. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז חופן ממלית הירקות ומעט בצק ירוק וכוסברה, מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.

מטבל חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. מעבדים את כל מרכיבי המטבל למעט שבבי הצ'ילי במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק.
2. מוסיפים למטבל את שבבי הצ'ילי, מערבבים ומגישים.

מטבל קשיו, כוסברה וצ'ילי

אופן ההכנה:

1. משרים את אגוזי הקשיו במים במשך 3 שעות.

2. מעבדים את כל מרכיבי המטבל למעט פלפל ההצ'ילי במעבד מזון. מדללים מעט את המטבל עם מעט מים רותחים לקבלת מרקם חלק יותר.

3. מוסיפים למטבל את הכוסברה ואת פלפל הצ'ילי, מערבבים ומגישים.