הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

לקט מתכונים לחג השבועות


קאפקייק עם סלמון וגבינת שמנת

תסכימו איתי שזה החג הכי טעים שיש… מעבר לטעמים אני אוהבת את הקלילות שיש בו, ההגשה הלא מחייבת (ישיבה סביב השולחן או מזנון ) וגם משום מה אין את ה"לחץ" הזה שמביאים עמם החגים האחרים. גם אתם מרגישים כך?

בכל מקרה הנה כמה רעיונות ומתכונים לחג המתקרב… מתכונים שענת אוהבת במיוחד :)

בתיאבון!

מאפים:

חלה במילוי פסטו וגבינות

קאפקייקס מלוח עם סלמון וגבינת שמנת

בורקיטס

קיש תרד וגבינות

פשטידות אישיות עם קישואים ושמיר

סלטים:

סלט חיטה פטה עיזים ומשמשים

סלט עגבניות שרי

סלט קינואה וירקות אנטיפסטי

סלט בורגול, תפוחי עץ וחמוציות

סלט דגנים, סלק ופטה עיזים

ויש עוד סלטים בקטגוריה של סלטים כאן מצד ימין

פסטות, לזניה:

פסטה עם פורטובלו ופרמזן

לזניה

חטיפים ורעיונות הגשה:

חטיפי גבינה

בלינצ'ס ביס במגוון מילויים

פלפלי sweet bites ממולאים בגבינות, בזיליקום וצנוברים

קינוחים:

טארטלט קרם פיסטוק וקוקוס

ברוקיטס במילוי גבינות

טארט במילוי קרם פיסטוק וקוקוס

חלה במילוי פסטו וגבינות

פלפלי ביס ממולאים בגבינות, בזיליקום וצנוברים

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על אלי בטל תגובה

9 תגובות

  • הגב חיה 10 במאי 2012 at 16:12

    ענת
    הכל נראה מדהים…
    פספסתי חלק גדול , היה לי מנוי לבלוג שלך , והוא נעלם . מחדשת כמובן…
    תודה וחג שמח
    חיה

    • הגב anat_lobel 10 במאי 2012 at 17:19

      תודה רבה יקירתי. גם אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, למרות שלא תמיד משום מה מצליחה להגיב אצלך.
      חג שמח

  • הגב אלי 23 במאי 2012 at 7:49

    המתכונים נראים מעולים הייתי רוצה לקבל עוד בבקשה למייל מהי הכמות שאני צריך להכין ל35 אנשים לחג השבועות על בסיס גבינות ובצורת הגשת בפה .אם תוחלו לעזור אני אשמח חג שמח ותודה

    • הגב anat_lobel 23 במאי 2012 at 15:49

      אלי תודה! אשמח לסייע אך אם תוכל להתייחס ספציפית לגבי כל מתכון שאתם מכוונים להכין.
      בכל מקרה, לנוחיותך, לרב המתכונים יש התייחסות למספר מנות.
      אם יש שאלות נוספות, אשמח לסייע

  • הגב מיכל שטיינר 30 במאי 2012 at 10:04

    הי ענת, רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים הנ-פ-ל-א-י-ם שפרסמת לשבועות ועל העזרה וההכוונה האישית שקיבלתי ממך בכל פעם שהתעוררה שאלה. כל הסלטים שהכנתי (לפי הרשימה שלך) היו מעולים והתחסלו בשניה! סלט הקינואה (בגרסת החמוציות במקום רימונים) נכנס לפנתאון הבישולים שלי, ובכלל זו הפעם הראשונה שהצלחתי לבשל קינואה – ההסברים שלך היו כל כך טובים שהתגברתי על הפחד ונסיונות העבר בהם נותרתי בוהה בעיסה אימתנית ודביקה בסיר, והכנתי ויצא מעולה! החלה – אין מילים לתאר והכי כיף שאפשר היה להכין אותה כמה ימים קודם ולהקפיא. את סלט העגבניות הטעים בטרוף אני מכינה שוב היום לבן שלי – שזו מחמאה גדולה, ובקיצור הכל היה כל כך טעים שהתחלתי לחשוב שאולי, רק אולי, אני יודעת לבשל…. אז המון תודה על מתכונים נהדים ובעיקר על הסברים מדוייקים ועזרה אישית שבנו לי ביטחון קולינרי לא מבוטל…. אני כבר מתכננת את הארוע הבא!

    • הגב anat_lobel 30 במאי 2012 at 18:38

      מיכל איזה כיף לשמוע, שימחת אותי :) האמת שלקחת על עצמך משימה לא פשוטה בכלל, אירוח ל 50 איש והתמודדות עם מתכונים חדשים וגם אפיית לחמים, בהחלט מאתגר.
      שאפו לך על הביצוע !!!! (טוב, חייבת להודות שאני מרגישה קצת כמו "אמא" גאה….) ואין לי ספק שאת יודעת לבשל, כשרונית ויצירתית כמוך, זה ברור! והרי מה זה בישול אם לא יצירתיות (לפחות כך אני חושבת…)
      תודה לך שחזרת לעדכן! ואת יודעת, עכשיו זה המבחן שלי…אני חייבת לנסות לצבוע ולשדרג ארונית כמו שראיתי אצלך בבלוג…מי יודע אולי גם אני אצליח….:)

      • הגב מיכל שטיינר 30 במאי 2012 at 21:04

        או שנעשה ברטר… ארונית צבועה תמורת שיעור בישול…..

        • הגב anat_lobel 31 במאי 2012 at 20:43

          אני בעד :)

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 29 באפריל 2013 at 8:11

    […] מחפשים עוד רעיונות לחג שבועות? לחצו כאן […]