עוף ברוטב עגבניות וזיתים

מאת ענת לבל
30 באפריל 2012

את קרן המקסימה הכרתי באחת מטיסות ה"קוויקי"  לפאריס (נדמה לי) כשעבדנו יחד ב"אל-על". לימים הפכנו להיות חברות גם לספסל הלימודים בתואר שני בתקשורת. קבענו יחד מערכת שיעורים זהה לחלוטין על מנת שאחת תגבה את השנייה בזמן שאחת מאתנו טסה לשהות ארוכה או ל"קוויקי" מתיש. סידור מעולה ללא ספק. אח"כ גם הזדמן לנו לעבוד יחד ביחידת דוברות של רשות מקומית, כך שצברנו יחד חוויות, זמן איכות (והכוונה בזמן איכות זה קפה בניו-יורק או בקפיטרייה באוניברסיטה. מסתבר שיש הבדל בקפה……), תרגול בכתיבת הודעות לעיתונות וברור שגם החלפת מתכונים…ברור!
את המתכון לתבשיל המרוקאי הטעים הזה קיבלתי מאמא של קרן. בהנחיות היא ציינה במפורש "שימוש בעגבניות טריות בלבד" וטרחה להדגיש "לא רסק עגבניות משום צורה". אז ברור שביצעתי!
ההכנה "קלול-לס", כמו שילדי אומרים בבית לאחרונה, והם מתכוונים לקל להכנה (למרות השלבים). את השילוב של עוף, זיתים ורוטב עגבניות גם הילדים אוהבים. זאת אומרת בימים שהם מחליטים שהם אוהבים מאכלים שמבושלים ברוטב…
המצרכים:
4-5 כרעי עוף מחולקות
6-7 עגבניות טריות מגורדות ללא הקליפה
1 כף פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם. אני מוסיפה מתוקה בלבד על מנת שיתאים לילדים)
6 שיני שום כתושות
כמון (כחצי כפית או יותר, לפי הטעם)
כורכום (כחצי כפית או יותר לפי הטעם)
1 קופסת זיתים ירוקים ללא גלעינים
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן
אופן ההכנה:
את הזיתים שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה
מסננים את המים וחוזרים על הפעולה הזאת עוד כפעמיים
את חלקי העוף מטגנים מעט מ 2 הצדדים ומניחים בצד
בסיר שמים מעט שמן ומשחימים קלות את שיני השום
מוסיפים את עגבניות המרוסקות, פפריקה, כמון, כורכום, מלח, פלפל ומוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-10 דקות את כל התערובת
מוסיפים את העוף ובמידת הצורך מוסיפים כ- 1/2 כוס מים
מבשלים כ 40 דק' עד שהעוף מוכן.

בתיאבון!

הצטרפו לדיון

  1. צביה שר says:

    תודה על המתכון הנהדר הזה. כל משפחתי אהבה אותו. הרוטב טעים.ההכנה קלה מאוד והוא זכה לתגובות נפלאות.

    1. anat_lobel says:

      צביה כיף לשמוע! ותודה שחזרת לשתף
      סופ"ש נעים

  2. מרגלית says:

    הי ענת מה שלומך? נעלמת לאחרונה, מקווה שלדברים טובים.

    אני מכינה את המתכון הזה טיפה שונה ומאד מאד טעים.
    לאחר טיכון העוף מוציאה, מטגנת שום ורצועות של גמבה ועגבניה אחת מרוסקת.
    תבלינים מלח פלפל, כורכום ולימון.
    מוסיפה את העוף המטוגן קלום, את הזיתים המורתחים ומסוננים, ולבסוף כוסברה.
    יוצא יאמי ימאי!! שבת שלום

    1. היי מרגלית יקירתי! המתכון שלך נשמע נהדר!!! תודה ששיתפת
      שבת שלום ונשיקות

  3. עידנאור says:

    אני חדש כאן והכנתי את המתכון (לפי התגובה של מרגלית) ויצא נהדר. כל המטבח ריח ממש טוב והטעם? מדהים לא פחות! תודה על המתכון 🙂 שיהיה לך שבת שלום 🙂

    1. ענת לבל Author says:

      היי עידן, ברוך הבא 🙂
      איזה כיף לשמוע! ממש! תודה שעדכנת, ותודה למרגלית על השדרוג 🙂
      שבת שלום

      1. עידנאור says:

        השדרוג מצוין והעוף יצא עסיסי ממש! הוא טעים יותר מכל מתכון אחר שהכנתי עד היום 🙂 כל השבת חלמתי לאכול שוב ושוב מהעוף החלומי הזה! שיהיה לך שבוע טוב ומבורך 🙂

להגיב על עידנאור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close