פסטה פסטו עם חצילים קלויים

מאת ענת לבל
12 באוגוסט 2010

 

כשיש פסטו מוכן, המנה לא כרוכה במאמץ רב, וכשמארחים ניתן להכין את כל מרכיבי המנה בנפרד, לחמם ולערבב לקראת ההגשה. את המנה מגישים חמה

אני הכי אוהבת שהילדים אוכלים את הפסטה עם הידיים ומתלכלכים כהוגן (את זה שצריך אח"כ לשטוף אותם, את השולחן, את הרצפה, הכיסאות, החלונות ובקיצור את כל הבית- אני הרבה פחות אוהבת….)

מתחילים בהכנת הפסטו

לפסטה: חבילת פסטה – לבחירתכם.

להכנת החציל 

1 חציל חתוך לקוביות בגודל בינוני

2-3 כפות שמן זית

מלח גס

עלי תימין מ- 2 גבעולים או מספר עלי רוזמרין  לפי טעמכם

אופן הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

שמים את החצילים בתבנית המתאימה לתנור וזורים מעל את שמן הזית, מלח הגס ועלי התימין או הרוזמרין ומכניסים לתנור לכ-15-20 דק'

במהלך שהותם בתנור, מערבבים את החצילים עם כף מעץ פעמיים – שלוש, על מנת שכל קוביות החצילים יספגו את השמן, יתרככו ויקבלו גוון שזוף. כפי שתוכלו לראות בתמונה שלפניכם.

 

 במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים את המים

כשהפסטה עדיין חמה מוספים 3-2 כפות גדושות של רוטב פסטו ומוספים את החצילים

מגישים חם

בהגשה  ניתן לפזר מעל פרמזן

גיוון: למי שאוהב ניתן להוסיף אנשובי, צלפים או צימוקי זיתים, אני אוהבת, הילדים ממש לא…

הצטרפו לדיון

  1. מזל טוב ענקי להשקת הבלוג המקסים!!
    יופי של הסברים, תמונות והגיגים….

    נשיקות רבות,

    אהבתי את החצילים ואת הפסטו, קלעת לטעמי!!

    סיסי

    1. תודה יקרתי!!!!

  2. הפסטה הזאת מעולה – אני ממש אוהבת אותה – מאוד נהנתי לאכול ממנה שהייתי אצלך

  3. בתור מישהי שאוהבת אותך ואת המאכלים שלך, אני מאוד שמחה על הבלוג! חיכינו לו בקוצר רוח ואני מקווה שאת הקטגוריה "קל להכנה" תמלאי במתכונים המתאימים לאמהות כמוני. נשיקות וסופ"ש נפלא

    1. אין עליך, תודה לך יקרתי על התמיכה !!!!
      ברגע שמכינים מתכון פעם ועוד פעם ועוד פעם הוא בסוף הופך קל להכנה
      אך אל דאגה יהיו בהחלט מתכונים כאלה
      תודה וסופ"ש נעים גם לכם
      נשיקות

  4. מתכון מעולה.

    שיהיה המון הצלחה ענתי

  5. אהבנו אני והילדים לדעתי אפשר להכין את הפסטה רק עם הפסטו בלי החצילים, לעצלנים שקשה להם להכין את החצילים יוצא גם מדהים. המשיכי להביא לנו מתכוני פסטה. שאפו!

    1. צביה, תודה רבה! שמחה שאהבתם. ברור שאפשר ללא החצילים ולהגיש את הפסטה רק עם הפסטו. כמי שמאוד אוהבת חצילים ומתקשה לוותר עליהם מצאתי שהטכניקה של החצילים בתנור מהירה וקלה יותר מאשר טיגונם למשל, מה גם שכך חוסכים בכמיות השמן שהחצילים סופגים. ומבטיחה עוד מתכוני פסטה…:) תודה וסופ"ש נפלא!!!

להגיב על פאני לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close