סטייק טופו עם פטריות וברוקולי

מאת ענת לבל
18 במרץ 2012

אני אפילו לא זוכרת למה קניתי טופו. אני חושבת שרציתי להכין פאד תאי, אך איכשהו לא הגעתי לזה. כשפתחתי את דלת המקרר ראיתי את קוביית הטופו ולצידה חבילת פטריות וברוקולי, היה זה רק מתבקש לחבר ביניהם. היות שיש לי כמה רטבים שאני רוצה לסיים את השימוש בהם לקראת הפסח, מצאתי את עצמי מכינה מרינדה עם רוטב הויסין, סילאן וסויה. הוספתי את הטופו למשרה ואח"כ את הפטריות וצרבתי אותם על מחבת פסים. את הברוקולי הכנתי באופן יחסית דומה למתכון הזה והוספתי לו גם פלפל צ'ילי אדום קצוץ וגם שומשום מלא. מבחינתי מדובר בחגיגה של טעמים.

סטייק טופו ופטריות- מצרכים ל2-3 מנות:

1 חבילת טופו מסוננת מהנוזלים (300 ג')

1/2 חבילת פטריות שמפניון

למרינדה/משרה:

1 כף רוטב הויסין (להשיג בחנויות טבע, או בחנויות למוצרים מהמזרח)

2 כפות סויה

2 כפות סילאן

אופן הכנה:

מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה

פורסים את קוביית הטופו לחתיכות בעובי כ 1 ס"מ

מניחים את פרוסות הטופו במשרה לכ 10-15 דק' (המרינדה לא עוטפת את כל פרוסות הטופו ועל כן דאגו לטבול כל פרוסה במרינדה מ 2 הצדדים).

מחממים מחבת פסים ומשמנים קלות (אם יש צורך מנקים מעודפי שמן בעזרת נייר סופג)

כשהמחבת חמה מניחים את פרוסות הטופו וצורבים מ 2 הצדדים – כ 3-4 דק' לכל צד

עד שנוצרים סימני צריבה על פרוסות הטופו והן מזהיבות מעט

חוצים את הפטריות ובזמן ש"הסטייקים על האש", מניחים אותן במשרה ואח"כ צורבים גם אותן על המחבת

אם רוצים ניתן להוסיף ליתרת המשרה מעט סילאן ולצמצם את הנוזלים מעט על מחבת. יוצקים מהרוטב מעט על פרוסות הטופו המוכנות. גם מוסיף טעם וגם זיגוג יפה (כמו שניתן לראות בתמונה)

לברוקולי :

1/2 בצל קצוץ

ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים

2 כפות סויה

1 כף סוכר חום

2 שיני שום קצוצות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

שמן קנולה (עדיף גם מעט שמן שומשום- אך בדיוק נגמר וטרם הספקתי לקנות בקבוק חדש..)

1 פלפל צ'ילי אדום טרי נקי מגרעינים קצוץ (אפשר גם 1/2, תלוי בחריפות הרצויה)

שומשום

אופן הכנה:

בסיר מחממים מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה

חולטים (בסבבים אם הסיר קטן מידי) את הברוקולי כדקה-שתיים, עד שהברוקולי מקבל צבע ירוק עז

במקביל מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף

מוסיפים שום, ג'ינג'ר, סויה וסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הפלפל צ'ילי ואת השומשום, מנמיכים את הלהבה וברגע שהברוקולי מוכן מסננים את הברוקולי ומעבירים למחבת עם הרוטב

מערבבים את הברוקולי כך שיספוג את הטעמים ומסירים מהאש

מגישים את הברוקולי עם הפטריות לצד "סטייק" הטופו בצלחת

בתאבון!

אם רוצים ניתן להגיש גם לצד אורז עם ברוקולי כמו במתכון הזה או עם תרד ברוטב חמאת בוטנים כמו כאן ואפשר גם עם קולסלואו אסייתי כמו כאן


הצטרפו לדיון

  1. את מדהימה. אוכל בריא שנראה כל כך מפתה ולא מבאס. אני כבר הרבה זמן מבשלת בהשראתך וכולם מרוצים. חייבת לציין שגם האתר אסתטי ונעים לשיטוט. בקיצור, כיף איתך.

    1. anat_lobel says:

      תודה שרית חייכת אותי
      אני מאוד שמחה לשמוע!
      וכיף איתך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close