אני מאוד אוהבת סדנאות בישול. רגע, תנו לי לנסח זאת שוב. אני מאוד אוהבת סדנאות הקשורות לאוכל. ולמה אני מתקנת את עצמי, כי בסדנה האחרונה שהייתי, אומנם חתכנו, קצצנו וערבבנו אך לא בישלנו. סדנת מזון Raw Food  ומזון טבעוני שהוזמנתי אליה נערכה בהדרכתה של עדנה מינץ, לרגל השקת פעילותה בת"א. עדנה היא מייסדת חוות הבריאות "מצפה אלומות" ומעניקה ייעוץ אישי לתזונה בריאה ולניקוי הגוף מרעלים לצד סדנאות להכנת מזון בריא.

בסדנה הכנו שלל מאכלים טעימים כגון: חומוס מקישואים, לחם בצל, פטריות ממולאות בפטה ועשבי תיבול, סושי צמחוני, גלידת אננס וקשיו ועוד. בחרתי לשתף במתכון לספגטי מזוקיני שהכי התחברתי אליו והתאמתי אותו לטעמי, הגם שהוא אינו על טהרת ה-  Raw food.

ברור שאין מדובר במתכון קלאסי לספגטי, אין בו טיפת קמח או שימוש במכונה להכנת פסטה, אך יש משהו ברצועות הדקות והסיבוב עם המזלג שמעניקים יחד סוג של "Look and feel " למנה.

נכון שטעמתי מהמנה כשהיא הוכנה ללא בישול כלל ויכולה לציין שלי זה היה טעים. אך היות שלמדתי על בשרי שיש כאלה שקצת קשה להם עם קישואים שלא בושלו (מספיק המבטים התמוהים שראיתי כשהבאתי פעם לארוחה סלט תרד וקישואים שלא עברו בישול או אידוי) כך שאני מעדיפה לאדות מעט את רצועות הקישואים לפני הוספת הרוטב.

אני מביאה לפניכם את המתכון של עדנה עם 2 אפשרויות לרוטב וגם את הפרשנות שלי למתכון. תבחרו מה שאתם מעדיפים.

לספגטי:

מצרכים ל 2-4 מנות:

2-3 זוקיני (כאן רצוי להשתמש בזוקיני ולא בקישואים רגילים) מקולפים באמצעות קולפן ג'וליאנים לרצועות דקות

2-3 כפות  פסטו

חופן צנוברים קלויים

מלח

אופן ההכנה:

מחממים מים בסיר עם מעט מלח

כשהמים רותחים מניחים את רצועות הזוקיני מעל את סיר האידוי (ראו כאן כיצד אני מאדה)

ומאדים לכ- 2 דק' עד שמתרככים מעט אך שומרים על מרקם פריך

מעבירים לצלחת, מוסיפים ומערבבים את הפסטו

מפזרים צנוברים קלויים ומלח לפי הצורך ומגישים

גיוון: אומנם לא טבעוני, אך ניתן לשדרג עם גבינת פרמזן וגם, בתנאי שאתם לא מגלים… אפשר כמצע לרוטב עגבנית וכדורי בשר…ששש…

המתכונים של עדנה:

לספגטי:

2 זוקיני

קולפן ג'וליאנים/ מכשיר ספירלה ( לרכישת מכשיר הספירלה ניתן ליצור קשר עם עדנה)

אופן הכנה:

מקלפים את הזוקיני באמצעות הקולפן לרצועות דקות

מוסיפים את רוטב המרינארה או הפסטו (ראו בהמשך)

משהים כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהקישוא יתרכך ויספוג את טעמי הרוטב

רטבים לספגטי:

רוטב פסטו:

טוחנים יחד במעבד מזון 2 כפות צנוברים או אגוזי מלך, 6 כפות שמן זית, 3 שיני שום, 10-12 עלי בזיליקום (או יותר לפי הטעם), קומץ מלח. אם התערובת סמיכה מידי מוסיפים מעט מים פושרים.

או

רוטב מרינארה ללא בישול:

1 פלפל אדום

3 עגבניות טריות

4 עגבניות מיובשות שרויות ב 1/2 כוס מים חמים

2 כפות שמן זית

12 כפית אורגנו

1/2 כפית בזיליקום

אופן הכנה:

טוחנים את כל המצרכים יחדיו בממחה

לאתר של עדנה מינץ http://www.ednamintz.co.il/

הצטרפו לדיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close