הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

עוף מוקפץ עם אטריות, ירקות, אננס ועוד ועוד…


נגמר פורים מתחיל פסח. זאת אומרת מתחיל השלב שבו אני מתחילה באמת לבדוק מה קורה שם במזווה ובמקפיא ומתחילה למצוא למצרכים שימוש. זה בדיוק הסיפור של המוקפץ הזה שיש בו בוטנים (לא קלויים), ג'ינג'ר מסוכר, אטריות תרד, אננס משומר וגם עוף, ירקות ועוד ועוד…

לפני שאתם מתרשמים מרשימת המצרכים (שהפעם יצאה ארוכה מהרגיל, כי צריך למצוא למצרכים ייעוד) רציתי לשתף אתכם שבימים אלה (ועד ל 24.3 ) יוקרנו בערוץ yes סרטים תיעודיים מעוררי תיאבון על עולם המסעדנות והאוכל. לצד סרטים העוסקים בשפים ומסעדות, יוקרנו גם סרטים המעלים תהיות על המזון שאנו אוכלים וכן ישודרו פרקים מסדרות העוסקים בנושאים כגון: ארוחות חג, אוכל מנחם, שוקולד, מאכלי רחוב ועוד. שווה צפייה.

מצרכים ל 4-5 מנות:

1 חזה עוף (כ 400 ג' ) פרוס לרצועות

2 בצלים פרוסים לרצועות דקות

1 קופסת שימורי אננס, חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

4 בצלים ירוקים פרוסים

2 פלפלים חתוכים לרצועות

חופן בוטנים קצוצים (ללא הקליפה, ללא מלח. אם אין, קשיו גם יכול להתאים)

200 ג' אטריות ארוכות/ נודלס מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננות (אני השתמשתי באטריות תרד שרכשתי בבית טבע)

2 שיני שום קצוצים

3 קוביות ג'ינג'ר מסוכר קצוצים

שמן קנולה/ שמן שומשום

למרינדת העוף:

1 כף סויה

1 כף רוטב הויסין (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח/ בית טבע)

1 כף סויה

1 כף סילאן

2 כפות מהנוזלים של קופסת שימורי האננס

לרוטב הירקות:

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק- חריף

1 כפית רוטב הויסין

1 כף סילאן

להגשה: 2-3 כפות עלי כוסברה קצוצים

2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

חופן בוטנים קצוצים

1 פלפל צ'ילי חריף ללא גלעינים פרוס דק

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המשרה לעוף ומעבירים לקערה יחד עם רצועות העוף לכחצי שעה

מערבבים את חומרי הרוטב לירקות ומניחים בצד

בזמן שרצועות העוף במרינדה, ניגשים למלאכת חיתוך קיצוץ הירקות (ויש כאן לא מעט עבודת חיתוך וקיצוץ)

מחממים ווק, כשהוא חם משמנים ומנענעים את הווק כך שהשמן יגיע לדפנות הווק

מטגנים בסבבים את רצועות העוף מ 2 הצדדים, רק עד שמשנים צבעם ומוכנים.

מוציאים את רצועות העוף מהווק ומעבירים לקערה נפרדת

מחממים שוב את הווק, משמנים ומוסיפים את רצועות הבצל, מקפיצים/ מערבבים עם כף מעץ את הבצל ומוסיפים את הפלפלים. מקפיצים שוב ומוסיפים בהדרגה כף מהרוטב המיועד לירקות

מוסיפים את השום, גזר, ומערבבים מוסיפים מעט מהרוטב וממשיכים לערבב

מוסיפים את הבצל הירוק, קוביות האננס, בוטנים קצוצים והג'ינג'ר, ומערבבים שוב

מוסיפים את האטריות ואת יתרת הרוטב ומערבבים

מוסיפים את העוף ומערבבים לכדקה נוספת

מגישים חם ומפזרים מעל עוד בוטנים קצוצים (אופציונלי), פלפל צ'ילי קצוץ, כוסברה ובזיליקום (אם יש צורך ממליחים באמצעות עוד סויה)

בתאבון!

ועוד משהו:

רצוי להכין, לחתוך ולקצוץ את כל המרכיבים מראש להקפצה מהירה. הירקות צריכים לשמור על מרקם פריך ונגיס ואין צורך לבשלם זמן רב.

את הגזרים חתכתי דק באמצעות קולפן ג'וליאנים ואת הפלפלים חתכתי לרצועות עבות יותר באמצעות סכין. על כן, את הפלפלים הקפצתי לפני הגזרים. אם אתם חותכים את הגזרים עבה יותר, הקפיצו אותם לפני הפלפלים.

את המנה ניתן לגוון עם ירקות נוספים כגון פטריות, כרוב לבן ועוד.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על anat_lobel בטל תגובה

2 תגובות

  • הגב מורן 18 באפריל 2012 at 11:29

    חבל שאצלי בצלחת זה לא יוצא ככה, אני מאוד מקווה שבפעם הבאה שאכין את זה לפחות זה יראה טוב, נראה לא משהו אבל הטעם מדהים.

    • הגב anat_lobel 18 באפריל 2012 at 11:46

      הי מורן, ראשית שמחה לשמוע שהיה טעים!
      מסכימה שהמראה חשוב לא פחות. צריך להקפיד על חיתוך לרצועות דקות ואחידות – זה בהחלט יתרום למראה.