"מוס" שוקולד עם מרכיב סודי

מאת ענת לבל
26 בפברואר 2012

כפי שסיפרתי בעבר, הילדים שלי לא אוהבים אבוקדו. בכל הפעמים שניסיתי להציע, חתכתי והגשתי לשולחן (כמו כאן ) או החבאתי בכריך נתקלתי בסירוב מוחלט. כנראה ש"החוק" שטוען  שאחרי 8-10 פעמים ( אולי יותר?) שמציעים לילדנו מאכל שהם לא אוהבים גורם להם לבסוף להתרצות ולאמץ את אותו מאכל, לא תמיד עובד.

לפני מספר ימים, הזדמן לי במקרה לראות את תוכנית החיסכון בערוץ 2 ואת פינתו של מנחם הורביץ. הפעם בפינה הייתה כתבה שעסקה בחברות קייטרינג המספקות אוכל בריא למקומות עבודה והציעו להורביץ לטעום מוס אבוקדו ותמרים. נזכרתי שראיתי ברשת מתכונים דומים ורעיונות מקסימים עם אבוקדו כקינוח ואפילו כציפוי לעוגות (כמו המתכון המשגע הזה כאן )והחלטתי לנסות. סקרן אותי לטעום ואולי בכך גם לנסות לבדוק את המקור לחוסר אהבתם של הילדים לאבוקדו (הצבע, המרקם או הטעם?). מצאתי בבית אבוקדו בשל והוספתי לו מרכיבים זמינים כמו דבש, אבקת סוכר, קקאו ותמצית וניל. התקבל מוס יפה למראה אך עם טעם אבוקדו מעט מודגש. ניסיתי שוב עם מרכיבים זהים יחד עם ממרח נוטלה והתקבל מוס טעים אך צבעו לא היה אטרקטיבי לדעתי. החלטתי בשלב זה לחזור לחפש את המתכונים שראיתי ברשת והגעתי למוס הזה ( הבלוג My New Rootsמקסים עם מתכונים וצילומים נהדרים), הפחתתי כמויות והוספתי עוד מרכיבים עד שהרגשתי שזה מוכן לאכילה.

אם אתם שואלים לגבי מבחן התוצאה? אז ככה:

היו מי שסירבו לטעום והעדיפו לשמור את הקלוריות למוס שוקולד שנחשב לאמתי (וזה בסדר, לא נעלבת…..)

3 מבוגרים נוספים (מלבדי) שטעמו (וזאת על אף שידעו שמדובר באבוקדו) טעמו ואפילו אהבו, אם כי אחד מהם ציין כי הרגיש את טעם האבוקדו.

הילדים שלי לא אהבו (נראה לי שאפסיק עם האבוקדו לעת עתה..), אך ילדיה של אחייניתי אהבו (כן, אחיינית שלי, מי שמכיר אותי יודע שבנוסף לטעימונת קוראים לי גם דודה נתי:).

ואם אתם שואלים לגבי אז  לי זה היה טעים ורק בסוף הביס הרגיש לי מעט טעם של אבוקדו. אבל מה רע באבוקדו?

אם אתם רק בעניין של לנסות, התחילו כמוני מאבוקדו אחד ותבדקו את התגובות. הכלל הכי חשוב הוא אל תנדבו מידע מיותר, כשישאלו אתכם מה יש לקינוח פשוט תגידו מוס שוקולד…אף מילה על אבוקדו

נו, אז מי מנסה?

מצרכים 2-4  מנות

2 אבוקדות בשלות (מסתבר שככה זה ברבים…)

5 תמרים (השתמשתי בזן מג'הול)

1 כף אבקת קקאו

4 כפות דבש *

4 טיפות תמצית וניל

1 כפית רום (המשקה)- לא חובה

אופן הכנה:

חוצים את התמר ומוצאים את הגרעין

משרים את התמרים במים רותחים לכדקה בערך

מסלקים את קליפות התמרים

מועכים במזלג את האבוקדו היטב ומעבירים למעבד מזון יחד עם התמרים (בפעם שלא מעכתי במזלג את האבוקדו לפני הכנסתו למעבד המזון ראיתי שהתערובת לא הפכה לאחידה לגמרי)

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים יחד

מעבירים לשקית זילוף ומעבירים לקערות הגשה אישיות

מקררים ומגישים

*בתחילה הוספתי 2 כפות דבש אך אחרי טעימה הוספתי עוד וגם את מרכיבי הטעם הנוספים

בכל מקרה אני מציעה להוסיף את המרכיבים בהדרגה, לטעום ולהתאים לטעמכם

הצטרפו לדיון

  1. הכנו ויצא מעולה!!
    בגלל שבא חבר טבעוני החלפנו את הדבש בסילאן. ובמקום תמרים וקקאו המסנו שוקולד (200 גרם) ונתנו לזה 10 דקות במערבל ויצא מצויין.
    תודה על הרעיונות..

    הוספנו גם ליקר תפוזים. אבל זה לחובבי הז'אנר.

    1. נעה, כיף לגלות את הפרשנות הטבעונית שיצרתם למתכון, נשמע מעולה!!!
      אגב, נראה לי שבגרסה הזאת הילדים שלי יסכימו לטעום אבוקדו 🙂
      תודה שחזרת לשתף
      ענת

      1. וליקר התפוזים בהחלט מתקבל גם כאן….

  2. ענתי – נשמע מעולה. אני אנסה ואעדכן.

    1. קרן יקירתי, אני מחכה לשמוע איך יצא 🙂

  3. בהחלט ינוסה בקרוב בתקוה שהמתבגרת שלי לא תרגיש את טעם האבוקדו.
    כשהיתה תינוקת הוספתי אבוקדו וטחינה למעדן דניאלה .
    תודה על המתכון.

    1. רעיון טוב! כשאצלי היו קטנים יותר מעכתי יחד אבוקדו ובננה וזה עבר טוב מבחינתם. אך,כאמור, מאז אין חיבה לאבוקדו.
      בהצלחה ואשמח לשמוע תגובות 🙂

  4. פינגבאק: stanley
  5. פינגבאק: Gerald
  6. פינגבאק: Brandon
  7. פינגבאק: Trevor
  8. מצוין! עשיתי כמה שינויים: בלי דבש, במקום זה כפול תמרים. במקום כף קקאו שמתי 3 כפות שבבי קקאו רואו. כפית של תמצית וניל אמיתית, בלי רום, תוספת 2 כפיות שמן קוקוס. חצי כוס של חלב שקדים כדי שיעבור בבלנדר. יצא מצוין וללא שום טעם של אבוקדו. הקפאתי לגלידה.

    1. ענת לבל Author says:

      נהדר סאלי! שמחה לשמוע, יופי של שדרוג.
      תודה!

  9. אכלנו אצל חבר עם בננה במקום התמרים ובלי הרום… אני ממש אהבתי. עוד וריאציה היתה כף של חמאת בוטנים… גם היה מעולה לדעתי….

    1. ענת לבל Author says:

      מסכימה, זה בהחלט מוצלח, למרות שהשילוב נשמע מוזר! שמחה שאהבת והחמאת בוטנים עם בננה והשוקולד בהחלט שילוב מעולה ורעיון מצויין למוס טבעוני! ינוסה בהמשך
      תודה על התגובה בזכותך שיתפתי את המתכון בעמוד של ״טעימונת״ בפייסבוק
      חג שמח!

  10. קראתי במתכון אחר שעדיף אבוקדו שהוא חצי בשל ולא לגמרי כי אז הטעם פחות מורגש…. עבר הרבה זמן מאז שהפוסט פורסם, אז לא יודעת אם רלוונטי עבורך אבל יכול לעבוד לאחרים

    1. ענת לבל Author says:

      נכון, באמת עבר זמן רב מאז הפוסט. תודה על הטיפ, מעניין איך זה משפיע על המרקם? בכל מקרה אצלנו מאז שגילו את הסושי והגוואקמולה אבוקדו כבר נחשב לטעים (;

להגיב על Brandon לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close