רוטב בולונז

מאת ענת לבל
14 בפברואר 2012

גרסה לרוטב המפורסם שמאוד אהבנו! את המתכון קיבלתי מזיו, בעלה של הלנה, חברתי המקסימה. השדרוג כאן הוא עם זיתים קצוצים שמוסיפים עוד נדבך של טעם לרוטב.  זיו אומנם משלב פטרוזיליה בתוך הרוטב בזמן הבישול, אך אני העדפתי להוסיפה בהגשה יחד עם עלי בזיליקום קצוצים (ובכך משתדלת להימנע מהשלב של "אמא תוציאי לי את הירוק הזה…"). זיו גם ציין שהוא נוהג להכין כמות גדולה של רוטב, לחלק למנות ולהקפיא למועד מאוחר יותר, מה שמשתלב עם קטגוריית "הקפואים שלי" (אותם רעיונות, טיפים ומתכונים שניתן להכין ביום בישול מרוכז ולהקפיא למועדים שבהם קצרים בזמן).

שיהיה בתאבון!

המצרכים לכ 6 מנות:

קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים

שמן זית

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

3 גבעולי סלרי פרוסים

3 שיני שום

20 זיתים מגולענים קצוצים

200 ג' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)

מלח, פלפל לפי הטעם

קורט סוכר

1 כף פפריקה מתוקה

2 עלי דפנה

2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה

פטרוזיליה קצוצה

עלי בזיליקום קצוצים

1/2 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות

מכניסים את השום ומערבבים

מוסיפים שאר המרכיבים לפי הסדר הבא:

  1. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מעץ מערבבים ומפוררים היטב עד שכל הבשר משנה את צבעו
  2. את הפפריקה יחד עם המלח והפלפל ומערבבים
  3. את הגזר והסלרי ומערבבים
  4. את היין, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות
  5. מים לכיסוי הבשר (אני הוספתי בערך 2.5 כוסות)
  6. מפזרים את הזיתים, מניחים את עלי הדפנה בסיר ומביאים לרתיחה

טועמים ומתקנים תיבול

מנמיכים להבה ומבשלים כשעה- שעה וחצי

מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה  ובזיליקום ומגישים עם פסטה

הצטרפו לדיון

  1. אפשר להריח את הריח מהתמונה. נראה מעולה!

    1. הריח והטעם מעולה! שוב, תודה לזיו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close