סלט עוף ואבוקדו

מאת ענת לבל
30 בינואר 2012

מעניין לראות כיצד אותן שאריות משבת הופכות ביום א' לאוצר. אם מה שנשאר לכם משבת זה עוף צלוי אפשר לשדרג אותו ולשדך לסלט שיחמיא לו עם קוביות אבוקדו, כוסברה ומעט פלפל צ'ילי. עם כמעט אותם מרכיבים אפשר להכין גם ממרח גואקמולה למרוח בכריך (או טורטייה) ולשלב עם רצועות העוף. אבל… אם אתם כמוני, אתם בטח יודעים שכבר ב- 10 בבוקר הכריך הזה יעלם…וסוגיית ארוחת הצהרים תישאר בעינה. כך שסלט, במקרה הזה, עדיף מבחינתי.

בהנחה שאתם לא מחשיבים את הזמן שנדרש לשטוף את עלי הכוסברה, מתקבל סלט מהיר להכנה שניתן גם להכין במשרד. לא חייבים לחכות לשאריות של שבת, ואפשר גם להכין עם חזה עוף במחבת (כמו זה שהכנתי בתמונה).

המצרכים לכ- 2 מנות (כמובן שמספר המנות תלוי בכמות של העוף שנשאר..:)

1-2 אבוקדו מקולף וחתוך לקוביות

צרור עלי כוסברה קצוצים

4 צנוניות פרוסות דק

½ פלפל צ'ילי קצוץ

עוף צלוי  פרוס לרצועות (או חזה עוף )

3 בצלים ירוקים פרוסים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מיץ מחצי לימון טרי (או יותר, לפי הטעם)

שמן (הוספתי ממש מעט)

אופן ההכנה:

שוטפים וקוצצים את הכוסברה, בצל ירוק, צנוניות, פלפל צ'ילי ואבוקדו

מסדרים את הירקות בקערת הגשה ומתבלים במיץ הלימון, שמן, מלח, פלפל לפי הטעם

מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים

טועמים ומתקנים תיבול ומגישים/אוכלים

לחזה עוף במחבת (אני השתמשתי ב 3 חזות עוף שיועדו לשניצלים): מערבבים 3 שיני שום קצוצים עם 3 כפות שמן זית וקורט מלח. משרים את העוף לכ 15 דק' ( או לזמן שלוקח לשטוף, לקצוץ ולתבל את הסלט) . צולים את העוף במחבת עד שצבעו מלבין מ2 צדדיו והוא מוכן לאכילה. (ככה פשוט…) פורסים לרצועות ומוסיפים לסלט.

גיוונים: אפשר להוסיף לסלט גם עגבניות חתוכות או להכין ולהגיש עם פיתות צלויות עם זעתר כמו שתוכלו לראות כאן (שאפשר לנסות להכין בטוסטר אובן במשרד…)

עוד רעיונות למאכלים שניתן להכין /לקחת למשרד:

סלט פסטה מזווה

סלט עוף עם גזר וכרוב אדום

הצטרפו לדיון

  1. ענת , יופי של סלט … אהבתי מאד!!
    תודה
    חיה

    1. תודה לך יקירתי 🙂

  2. איזה יפי של סלט , חגיגה של צבעים .
    ניצול לחזה עוף, משהו שונה.

    1. תודה חנה! שמחה שאהבת

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close