- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

ירקות מאודים עם שום וטימין


[1]הפעם עם מנה במסגרת הכן/י גופך לקיץ. טוב יש מצב שהושפעתי מהפרסומת של שומרי משקל עם הג'ינס המתפוצץ והכפתורים שעפים … זה מה שהכנתי למחרת הצפייה….

אך ברצינות…אני מאוד אוהבת ירקות ובחורף הרבה יותר נעים לאכול ירקות שהם מאודים וחמימים. הם משתלבים נהדר כמעט עם כל ארוחה ובקלות אפשר לשדרג ולהפוך אותן כבסיס לארוחה בפני עצמה. אם רוצים מוסיפים רצועות עוף מתובלות עם (הרבה) שום, שמן זית וטימין או מצרפים לפסטה עם גבינות ועגבניות מיובשות. את הירקות מאדים עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על מרקם פריך ו"נגיס".

הפעם, בשביל לקצר זמנים ולהפוך את ההכנה למהירה אף יותר, חתכתי את הגזר והזוקיני לרצועות דקות עם קולפן מתאים (ניתן גם לפרוס לעיגולים) ובזמן שהם התאדו חלטתי את הברוקולי במים רותחים (אך אפשר כמובן גם לאדות). באידוי אני משתמשת בכלי מבמבוק [1] שניתן להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח.

המצרכים לכ2-3 מנות:

2 ראשי ברוקולי מפורק לפרחים

1 זוקיני פרוס לג'וליאנים

1 גזר פרוס לג'וליאנים

1 בצל סגול חתוך לרצועות עבות

8-10 שיני שום פרוסות לחתיכות עבות

עלי טימין מ 3 ענפים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם מים ומעט מלח (כמות המים בערך כמחצית מגובהו של הסיר, בגובה כזה שהמים הרותחים לא יגיעו לתחתית סיר האידוי)

מביאים לרתיחה ומניחים את כלי האידוי מעל הסיר

מניחים את הירקות כל סוג בנפרד מעל כלי האידוי, סוגרים את המכסה ומאדים עד למרקם פריך

(ניתן להניח את הירקות יחד, לבדוק ולהוציא מתוך הכלי מה שמוכן קודם)

את הברוקולי חולטים במים רותחים עד שצבעו הופך לירוק עז (ראו כאן [2]כיצד חולטים) . משך זמן חליטה הינו קצר( אני העדפתי לחלוט במים רותחים, אך כאמור אפשר גם לאדות).

[3]

במחבת מחממים שמן זית ומוספים את רצועות הבצל

מערבבים עם כף מעץ עד שהבצל מתרכך קלות ומאבד מעט מגוונו

מוסיפים לבצל את שיני השום ומערבבים עד שמריחים את ניחוחות השום

מכבים ומסירים מהאש, מוסיפים את עלי הטימין ומערבבים

מוסיפים את הבצל לירקות, מתבלים במלח, מעט שמן זית ופלפל גרוס לפי הטעם

מערבבים ומגישים מיד

[4]