הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

ירקות מאודים עם שום וטימין


הפעם עם מנה במסגרת הכן/י גופך לקיץ. טוב יש מצב שהושפעתי מהפרסומת של שומרי משקל עם הג'ינס המתפוצץ והכפתורים שעפים … זה מה שהכנתי למחרת הצפייה….

אך ברצינות…אני מאוד אוהבת ירקות ובחורף הרבה יותר נעים לאכול ירקות שהם מאודים וחמימים. הם משתלבים נהדר כמעט עם כל ארוחה ובקלות אפשר לשדרג ולהפוך אותן כבסיס לארוחה בפני עצמה. אם רוצים מוסיפים רצועות עוף מתובלות עם (הרבה) שום, שמן זית וטימין או מצרפים לפסטה עם גבינות ועגבניות מיובשות. את הירקות מאדים עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על מרקם פריך ו"נגיס".

הפעם, בשביל לקצר זמנים ולהפוך את ההכנה למהירה אף יותר, חתכתי את הגזר והזוקיני לרצועות דקות עם קולפן מתאים (ניתן גם לפרוס לעיגולים) ובזמן שהם התאדו חלטתי את הברוקולי במים רותחים (אך אפשר כמובן גם לאדות). באידוי אני משתמשת בכלי מבמבוק שניתן להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח.

המצרכים לכ2-3 מנות:

2 ראשי ברוקולי מפורק לפרחים

1 זוקיני פרוס לג'וליאנים

1 גזר פרוס לג'וליאנים

1 בצל סגול חתוך לרצועות עבות

8-10 שיני שום פרוסות לחתיכות עבות

עלי טימין מ 3 ענפים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם מים ומעט מלח (כמות המים בערך כמחצית מגובהו של הסיר, בגובה כזה שהמים הרותחים לא יגיעו לתחתית סיר האידוי)

מביאים לרתיחה ומניחים את כלי האידוי מעל הסיר

מניחים את הירקות כל סוג בנפרד מעל כלי האידוי, סוגרים את המכסה ומאדים עד למרקם פריך

(ניתן להניח את הירקות יחד, לבדוק ולהוציא מתוך הכלי מה שמוכן קודם)

את הברוקולי חולטים במים רותחים עד שצבעו הופך לירוק עז (ראו כאן כיצד חולטים) . משך זמן חליטה הינו קצר( אני העדפתי לחלוט במים רותחים, אך כאמור אפשר גם לאדות).

במחבת מחממים שמן זית ומוספים את רצועות הבצל

מערבבים עם כף מעץ עד שהבצל מתרכך קלות ומאבד מעט מגוונו

מוסיפים לבצל את שיני השום ומערבבים עד שמריחים את ניחוחות השום

מכבים ומסירים מהאש, מוסיפים את עלי הטימין ומערבבים

מוסיפים את הבצל לירקות, מתבלים במלח, מעט שמן זית ופלפל גרוס לפי הטעם

מערבבים ומגישים מיד

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

5 תגובות

  • הגב גנט 19 בפברואר 2012 at 18:20

    אין על ירקות תמיד טעים תמיד בריא

    • הגב anat_lobel 19 בפברואר 2012 at 18:33

      מסכימה איתך לגמרי גנט! תודה :)

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 18 במרץ 2012 at 10:34

    […] כשהמים רותחים מניחים את רצועות הזוקיני מעל את סיר האידוי (ראו כאן כיצד אני מאדה) […]

  • הגב ליטל 24 באוקטובר 2012 at 22:23

    נראה מעולה! אני כל הזמן מחפשת תוספות בריאות למנה העיקרית וקצת נמאס מפסטה ופתיתים.. וירקוץ תמיד נראה לי שאף אחד לא יאכל.. מה שגם בדרך כלל אצלנו הירקות קפואים..
    על הדרך גם אשמח להזמין אותך ואת הגולשות לבקר בבלוג שלי – סיטי בלוג
    ביקורת מסעדות עם הפרטים הקטנים והסיפור שבדרך

    שיהיה יום מקסים

    • הגב anat_lobel 25 באוקטובר 2012 at 7:26

      היי ליטל,
      ירקות מבחינתי זה ה-תוספת ותמיד יש ירקות על השולחן, טריים, מאודים אפויים. ברגע שהם אורחי קבע, הילדים והגדולים מתפתים לאכול.
      קפצתי לבקר, יופי של בלוג יש לך ומאוד אהבתי את הרעיון של המיני פדי, בהצלחה ובהנאה!!
      יום מעולה!