הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

לימונדה אדומה


ברוח החג המתקרב, החלטתי להכין לביבות סלק עם גבינת פטה (טוב, כי האמת היא שזה בערך מה שמצאתי במקרר….). גירדתי  את הסלק וסחטתי היטב את המים שניגרו ממנו. הוספתי בצל, ביצים ותבלינים וטיגנתי עם מעט שמן על מחבת. התקבלו לביבות נחמדות, אך  הייתה חסרה להם נוכחות של פטרוזיליה או בצל ירוק או משהו…לכן, בשלב זה, הן לא דיגמנו  למצלמה ולא מצאו דרכן לבלוג (אולי אחרי מקצה השיפורים…).

לעומת זאת, הנוזלים שניגרו מהסלק הזכירו לי שכבר הרבה זמן אני רוצה להכין לימונה ורודה, כמו זאת שילדי אוהבים לשתות בשוק המקורה בנמל. אז זה מה שעשיתי. הוספתי בנדיבות את מי הסלק ללימונדה ויצאה לימונדה מתוקה ואדומה (ולא ורודה) עם נגיעות של סלק.

אז איך מכינים? כמו לימונדה רק עם תוספת של מי סלק.

ממיסים סוכר במים רותחים ומצננים (אני המסתי 4 כפות סוכר, אך המתיקות היא לפי הטעם).

מוסיפים מיץ מלימון טרי סחוט.

מגרדים סלק (לא מבושל) במגרדת וסוחטים היטב את המים הנגרים ממנו (משתמשים במי הסלק בלבד)

מעבירים את מיץ הלימון ומי הסוכר לקנקן וממלאים במים

מוסיפים בהדרגה את מי הסלק לפי הטעם (וגם הגוון הרצוי) מערבבים ומגישים קר

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על אולגה בטל תגובה

7 תגובות

  • הגב אולגה 14 בדצמבר 2011 at 13:54

    הצילומים מקסימום יקירתי! עושה חשק

    • הגב anat_lobel 14 בדצמבר 2011 at 15:23

      תודה מקסימה שכמותך:)))

  • הגב אלה 12 ביולי 2012 at 11:12

    רעיון מבריק, תודה :)

    • הגב anat_lobel 12 ביולי 2012 at 13:04

      שמחה לשתף, תודה :)

  • הגב ליאורה 23 במרץ 2013 at 14:19

    ניתן להכין טחינה אדומה, להוסיף לטחינה גולמית מי סלק במקום מים, טעים בריא מענין ושונה.

    • הגב anat_lobel 28 במרץ 2013 at 16:55

      והצבע שמתקבל מקסים גם :)

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 29 באוגוסט 2013 at 10:34

    […] צובעים את הטחינה עם מי סלק (סלק טרי, לא מבושל) ומקבלים טחינה ורודה. הסלק אינו דומיננטי בטעמו (להבדיל מהלימונדה האדומה, ראו מתכון כאן). […]