- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

קציצות עוף ופסטו אפויות ומעולות


[1]לפעמים אוכל הוא גם עניין של טרמינולוגיה. לקציצות האלה הוספתי את המילה "חטיף" וכבר נרשמה סקרנות בקרב הילדים. סקרנות עד כדי כך שהם היו מוכנים לנסות ואפילו לאהוב.

את הקציצות אפשר כמובן לטגן אך ניתן גם לאפות. על מנת שלא תצאנה חיוורות ציפיתי אותן בפירורי לחם ומרחתי בשמן (כמו עם השניצלים האפויים [2]). לתערובת הוספתי גם 2 כפות פסטו [3]בזיליקום (בשביל הטעם) שתמיד יש לי מוכן במקרר או במקפיא [4] (לרב מחולק למנות בקוביות קרח) ובכך גם חסכתי שלב של שטיפה וקיצוץ של עשבי תיבול טריים. יצא "חטיף" קליל…

חומרים לכ 20 קציצות:

500 ג' עוף טחון

1 בצל מגורד (ללא הנוזלים)

2 קישואים קטנים מקולפים, מגורדים וסחוטים

2 כפות פסטו בזיליקום

1/2 כוס פירורי לחם + עוד לציפוי

1 ביצה טרופה

מלח, פלפל לפי הטעם

שמן קנולה

אופן ההכנה:

לאפייה: מחממים תנור על 180 מעלות

מערבבים היטב את כל המרכיבים

יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם מכל צד (התערובת מעט דביקה והפירורים אמורים להידבק בקלות)

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בעזרת מברשת סיליקון כל קציצה בשמן קנולה

אופים כ- 15 דק', עד שמזהיב מעט

הופכים את הקציצות, מברישים שוב במעט שמן מעל כל קציצה (לא חובה) ואופים כ 5- 8 דק' נוספות

מוצאים מהתנור ומגישים

את הקציצות האפויות אני מציעה להכין בסמוך להגשה

[5] [6]

הערה: תנורים שונים בעוצמת החום שלהם, ועל כן בפעם הראשונה שאתם מכינים את המתכון, רצוי להציץ ולבדוק מה מצבן של הקציצות בעודן בתנור.

לטיגון: אין צורך לצפות את הקציצות בפירורי לחם

מטגנים עם שכבת שמן דקה כ-3-4  דק' מכל צד עד להזהבה

[7]

קציצות מטוגנות ללא ציפוי

ועוד משהו: לאחרונה השיקה חברת אסם סדרת מוצרים קפואים וביניהם גם רוטב פסטו לפסטה מחולק למנות. השבוע השתמשתי בפסטו, שקיבלתי להתנסות, להכנת הקציצות והוא השתלב נהדר.

בתיאבון!

[8]