סלט של סתיו עדשים ודלעת

מאת ענת לבל
30 באוקטובר 2011

בסלט הזה העדשים, העשירות בברזל, מהוות בסיס לסלט מגוון שמשלב קצת מזה וקצת מזה. קצת מרכיבים של חורף וקצת של קיץ , קצת מתוק וקצת יותר מלוח. גם דלעת, שכעת היא במיטבה לצד נענע מרעננת. גם גבינה בולגרית מלוחה (דגש על מלוחה) לצד רוטב מתקתק עם סילאן. בסוף יוצא סלט עשיר ואפילו משביע של סתיו.

לפני שאתם עוברים למתכון רציתי לציין שבמהלך חג הסוכות התארחתי בפרוייקט אושפיזין בבלוג המקסים של טל "מה יש לאכול?" אז תקפצו לבקר ולהגיד שלום גם שם.

החומרים לכ- 2-3 מנות:

1/2 כוס עדשים ירוקות

400-500 ג' דלעת חתוכה לקוביות

2 בצלים ירוקים פרוסים

1/4 בצל סגול קצוץ דק

חצי כוס גבינה בולגרית חתוכה לקוביות (רצוי עם מליחות דומיננטית. אני השתמשתי בבולגרית 5% של גד שהתאימה במיוחד)

1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים (אופציונלי, הכנתי גם בלי ויצא טעים)

קצח

גרעיני דלעת  לא קלויים (לא חובה, אך מוסיפים בריאות:)

2 כפות סילאן

1-2 כפות שמן

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

לרוטב לעדשים:

1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כף סילאן

1 כף שמן קנולה

1 כפית חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

לדלעת: מחממים תנור ל 180 מעלות

מניחים את קוביות הדלעת מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

מוסיפים את השמן, מלח והפלפל ומערבבים היטב ומניחים בשכבה אחידה

מכניסים לתנור החם למשך כ 12-15 דק'

מוצאים מהתנור ומוסיפים  2 כפות סילאן, מערבבים בעדינות ומכניסים שוב לתנור לכ-3 דק'

בשלב זה חשוב שהקוביות תהיינה עשויות אך לא מאוד רכות, על מנת שתוכלנה להשתלב בשלמותן בסלט

לעדשים: שוטפים את העדשים ומבשלים במים רותחים (לא ממליחים) עד שהן מתרככות בערך כחצי שעה (רצוי לבדוק ולטעום)

מסננים מהמים ומצננים

מוסיפים את הרוטב מעל לעדשים ומערבבים היטב על מנת שהעדשים יספגו את טעם הרוטב

להרכבת הסלט:

במידת הצורך מסננים שוב את העדשים מהרוטב ומניחים בקערה

מוסיפים את הדלעת, בצל ירוק, בצל סגול, נענע ומערבבים בעדינות

מוסיפים את הגבינה בולגרית, קצח, גרעיני דלעת ומגישים

הצטרפו לדיון

  1. יאממ!
    נראה מעולה
    אוהבתתת סלט עדשים והטעמים משולבים מצויין!

    1. תודה רבה טל, שמחה שאהבת:)

  2. הי, נראה טוב!
    אפשר להכין את הסלט יום מראש לפני ההגשה ולשמור במקרר?

    1. הי טלי, תודה.
      בעיקרון אפשר להכין מראש, לעדשים זה אפילו עושה טוב…הן יספגו את הרוטב 🙂 אך את הדלעת כדאי להכין ביום ההגשה וכך גם את הנענע.
      בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצא…

  3. פינגבאק: Bill

להגיב על Bill לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close