בורקיטס במילוי גבינות

מאת ענת לבל
9 באוקטובר 2011

אין חג בלי עוגה, ואין שבת בלי חלה…אם זה המוטו שלכם, אז הספר החדש "שבתות וחגים עם מיקי שמו" מבית "על השולחן" יכול לתת לכם הרבה סיבות ומתכונים לחגוג. בספר למעלה מ- 150 מתכונים המתאימים לשבת (כולל עוגות, חלות ומאפים), מתכונים לחגי תשרי, חנוכה, ט"ו בשבט, פורים, פסח ושבועות.  ניתן למצוא בו מתכונים לעוגות בחושות, טארטים, עוגות שמרים, עוגות שכבות חגיגיות, עוגיות, קישים, לחמים וחלות. בנוסף, ניתן למצוא בספר גם מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר ומתכונים קלים להכנה.

את הספר, אשר קיבלתי כשהשתתפתי באירוע ההשקה, ערכה שי לי ליפא והתצלומים המרהיבים והסטיילינג ה-מ-ש-ג-ע הם פרי עבודתם של הצלם דן לב והסטייליסטית דלית רוסו.

בין המתכונים שסימנתי לעצמי שאני חייבת להכין אפשר למצוא קוגלהוף קשקבל, זיתים וצנוברים (כן, אני מחובבי המלוחים..), טורט אגוזים-קפוצ'ינו, חלה שחור- לבן שמכינים עם קקאו ליצירת בצק שוקולד (חלה שיכולה להיות שיחוק רציני לקבלת שבת בגן ) ועוד…

הפעם החלטתי להכין בורקיטס במילוי גבינות, שמילאו את הבית בניחוחות מאפייה משכרים ויצאו טעימים במיוחד. רק קחו בחשבון שאם אתם מחליטים להכין, תצטרכו להגיד יפה שלום לדיאטה…..

החומרים לכ- 30 בורקיטס קטנים:

280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל

200 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינה כחושה לאפייה (כנען, טוב טעם) מפוררת גס

1/2 כפית מלח

למלית*: (ראו גיוונים)

125 גרם גבינה כחושה לאפייה(כנען, טוב טעם) מפוררת גס

125 גרם (1/2 קוביה) גבינה בולגרית מפוררת גס (אני השתמשתי בגבינה בולגרית 5%)

1 ביצה

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום או קצח

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ 2 דק' במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד. (התחלתי עם איטית ועברתי לבינונית עד לאיחוד). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה. (כעבור שעה התקבל בצק עדין שהיה קל ונוח לעבוד עמו).

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים  2 תבניות בנייר אפייה

למלית: מערבבים היטב את חומרי המלית בקערה

מחלקים את הבצק לשניים. בזמן שעובדים עם חצי מכמות הבצק שומרים את החצי השני במקרר.

מרדדים חצי מהבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ

מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב

כדאי לחזור על פעולת ההידוק פעמיים, על מנת שלא תהייה זליגה של המלית החוצה בזמן האפייה

מניחים בתבניות, מברישים בביצים ומפזרים מעט שומשום או קצח. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.

אופים 20 דק' עד להזהבה

מגישים חם או מאכסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים

להפשרה מחממים כמה דק' ב 170 מעלות

*גיוונים למלית:

ניתן להוסיף 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לעיגולים

או כמו שאני עשיתי, חילקתי את המלית ל 2. חלק מהמלית השארתי במילוי הבסיסי ולחלק השני הוספתי 3 עלי מנגולד שחלטתי וקצצתי והוספתי כף שמנת חמוצה. ל 2 המליות הוספתי מעט מלח ופלפל.

בתאבון!

הצטרפו לדיון

  1. ברגע שראיתי את התמונות בפייסבוק ישר רציתי לשלוף את המתכון – חייבת לנסות – מזל שיש עוד חגים

    1. לגמרי מזל שיש עוד חגים!!! תודה פאנוש

  2. יאמי! אין על המלוחים.
    אכין אותם בקרוב…

    1. גם אני במלוחים…:) אשמח לשמוע איך יצא…

  3. ענת, זה נראה מצויין. אני ממש יכולה להרגיש את הפריכות ולהריח את הריח דרך התמונות!
    יאמי.

    1. תודה רבה נאוה, כיף לשמוע 🙂

  4. אוי זה נראה פשוט נהדר!
    אהבתי את תוספת המנגולד

    1. טל, שמחה שקפצת לבקר ושמחה שאהבת,
      תודה וחג שמח!

  5. לאה כרסנטי, says:

    רציתי לדעת אם בתערובת של הגבינה לבורקס שמים ביצה

    1. anat_lobel says:

      שלום לאה,
      את צודקת במתכון בספר מצוין שבמלית הגבינות מוסיפים ביצה
      הוספתי לרשימת המרכיבים
      תודה רבה!

    1. מיה ליארק says:

      מאוד אהבתי תודה רבה !!!!
      טעים טעים יאמייי !! ♥
      אהבתיי נורא אני אוהבת לצפות בתוכניות שלך,
      וכל הזמן אני מכינה מה שאתה עושה זה תמיד יוצא אחלה !!
      תווודההה ררבהה !!!!

להגיב על נאוה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close