עוגת דבש

מאת ענת לבל
3 באוקטובר 2011

נתחיל בזה שאני ממש לא אוהבת עוגות דבש. לא אוהבת את הטעם ואת המרקם הדחוס. כך, כשהגננת ציינה שצריך להביא עוגת דבש למסיבת ראש השנה בגן, עיקמתי את הפרצוף "מכל העוגות בעולם, דווקא עוגת דבש…".מיד כשיצאתי מהגן התקשרתי לאחותי וביקשתי מתכון לעוגת דבש "אבל משהו קליל …כזה שמתאים לילדים, וגם בלי יותר מידי עבודה…" הוספתי. היא שלפה מתכון שראתה בבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות", מתכון שהזכיר לשתינו את עוגת השוקולד המשפחתית שלנו (עם כוס המים הרותחים ו-2 ביצים). המתכון , כפי שציינו בכתבה, הוא של משפחת אופיר, דור שני של דבוראים מהגליל התחתון. מתקבלות 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק. הטעם הוא כמובן של דבש אך המרקם שלה קליל וממש לא דחוס, ולא תאמינו…. אפילו אני טעמתי ואהבתי.

המצרכים ל 2 תבניות אינגליש קייק:

2 ביצים

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות קקאו

1 כוס מים רותחים

אופציונלי: לקישוט- אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (אני הפעלתי על 170 מעלות)

מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והקקאו לקערה ומניחים בצד

לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכנסים ביצים, סוכר, דבש ושמן ומערבלים באטיות עד שהתערובת חלקה וללא גושים (אני הוספתי את השמן בהדרגה)

מוסיפים בהדרגה את הקמח עם אבקת האפייה והקקאו

מערבלים עד שהתערובת אחידה

מוסיפים באטיות ובהדרגה את המים הרותחים (אני הוספתי בהדרגה כ 6 פעמים את המים, חיכיתי עד שהמסה תהפוך לאחידה והוספתי בהדרגה שוב. בקיצור, זה שלב שצריך לגלות קצת סבלנות ולא להוסיף את כל כמות המים יחד )

מנחים את תבניות האינגליש קייק על תבנית אפייה של התנור ומחלקים את התערובת בין התבניות

מכיניסים לתנור ואופים  כ- 45 עד שהעוגה מוכנה ומעט קפיצית למגע (ובודקים גם עם קיסם)

לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים (אם רוצים) אבקת סוכר

תהנו!

ועוד משהו: היום בערוץ האוכל ( 28 ב-yes, 32 ב-HOT) תעלה תוכנית בישול שבועית "דונה הי: טרי, מהיר ופשוט". דונה היי עורכת אוכל ומחברת ספרי הבישול המובילה באוסטרליה. בתוכנית הבישול החדשה היא חושפת מתכונים לארוחות ביתיות מנצחות, מרעננת מנות קלאסיות, מכינה ארוחה משאריות אוכל, מגישה ארוחת "רושם" לחברים ובעיקר מכינה ארוחות טעימות תוך שימוש בקיצורי דרך וטריקים שהופכים מתכונים מסובכים לקלים ומהירים. ימי שני ב 21:30. שווה צפייה!

מחפשים את המתכון לעוגת "הזברה" הקלילה והמהירה ? לחצו כאן

הצטרפו לדיון

  1. ענת היקרה
    שמחתי לגלות את בלוג האוכל שלך בעל השם המקסים והקולע, כבת דודה שלך אני מאושרת לראות שאת נותנת מקום של כבוד לבישול הלובי.
    מתכונייך נהדרים, נראים מגרים, נהירים ומגוונים.
    את מרגשת אותי בסיפורייך הנוסטלגים, שמזכירים לי ימים יפים וטובים.
    ענת את כותבת נפלא וניכר במתכונייך שלפני הכל את מבשלת מאהבה ולאהובייך.
    אאחל לך שנה טובה וטעימה.
    אוהבת אותך
    סיגל (סיגי)

    1. סיגלי מקסימה שכמותך, רגשת אותי מאוד עם תגובתך!!!
      המטבח הלובי הוא חלק בלתי נפרד ממני וזיכרונות האוכל הראשוניים שלי קשורים קודם כל במאכלים מבית.
      אני מאוד אוהבת לבשל ונהנית לשתף ואני שמחה שמצאת שהמתכונים מגוונים ונהירים. מחכה לשמוע איזה מתכון תאמצי 🙂
      תודה על האיחולים ושתהייה גם לכם שנה נפלאה , בריאה ומאושרת
      שולחת לך חיבוק גדול !!!
      ענת

  2. פינגבאק: russell

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close