סלט עלים ברוטב דומדמניות ודבש

מאת ענת לבל
19 בספטמבר 2011

הרוטב צובע את העלים הירוקים בגוון אדמדם ומוסיף להם טעם מתקתק. את הדומדמניות הקפואות אני רוכשת ברשתות שיווק והן אחריות על הצבע, הדבש מוסיף את המתיקות. ניתן להוסיף מהדבש בהדרגה, לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד. ניתן להכין את הרוטב יום-יומיים לפני ההגשה, הוא נשמר טוב במקרר. רוטב "שמלביש" סלט….

המצרכים:

1 חבילת עלי בייבי שטופים

לרוטב:

1/2 כוס דומדמניות אדומות קפואות

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה

3 כפות דבש

קורט מלח

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כפית חרדל דיזון חלק

אופן הכנה:

מוצאים מהמקפיא את הדומדמניות וממתינים שיפשירו מעט ויגירו נוזלים

מעבירים את הדומדמניות למעבד מזון ומעבדים

מעבירים את המחית למסננת ומסננים

מחזירים רק את הנוזלים שהתקבלו למעבד מזון ומוספים את שאר המרכיבים, מעבדים עד לקבלת רוטב אחיד

כפי שציינתי ניתן להוסיף את הדבש בהדרגה

גיוון: לעלי הבייבי ניתן להוסיף פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך, צנוברים, רימונים, תפוחי עץ חמצמצים וכו'

הצטרפו לדיון

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close