הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

סלט עלים ברוטב דומדמניות ודבש


הרוטב צובע את העלים הירוקים בגוון אדמדם ומוסיף להם טעם מתקתק. את הדומדמניות הקפואות אני רוכשת ברשתות שיווק והן אחריות על הצבע, הדבש מוסיף את המתיקות. ניתן להוסיף מהדבש בהדרגה, לטעום ולהחליט אם רוצים להוסיף עוד. ניתן להכין את הרוטב יום-יומיים לפני ההגשה, הוא נשמר טוב במקרר. רוטב "שמלביש" סלט….

המצרכים:

1 חבילת עלי בייבי שטופים

לרוטב:

1/2 כוס דומדמניות אדומות קפואות

1 כף שמן זית

1 כף שמן קנולה

3 כפות דבש

קורט מלח

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כפית חרדל דיזון חלק

אופן הכנה:

מוצאים מהמקפיא את הדומדמניות וממתינים שיפשירו מעט ויגירו נוזלים

מעבירים את הדומדמניות למעבד מזון ומעבדים

מעבירים את המחית למסננת ומסננים

מחזירים רק את הנוזלים שהתקבלו למעבד מזון ומוספים את שאר המרכיבים, מעבדים עד לקבלת רוטב אחיד

כפי שציינתי ניתן להוסיף את הדבש בהדרגה

גיוון: לעלי הבייבי ניתן להוסיף פיסטוקים קצוצים, אגוזי מלך, צנוברים, רימונים, תפוחי עץ חמצמצים וכו'

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

תגובה אחת

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 1 בספטמבר 2012 at 22:06

    […] סלט עלים ברוטב דומדמניות ודבש – אפשר להוסיף  רימונים, פיסטוקים ותפוחים, שילוב של טעמים וצבעים. […]